tiistai 26. huhtikuuta 2011

Rosvopaistikokeilu hirvellä

Pääsiäisen pyhinä kokeiltiin aiemmin hyväksi havaittua urbaanin rosvopaistin ohjetta kahdelle hirvenpaistipalalle. Marinadissa oli tällä kertaa valkosipulia, tuoretta timjamia, oreganoa ja minttua sekä suolaa. Paistipalat olivat marinadissa yön yli. Lopputulos ei ollut lähellekään niin herkullinen kuin ensimmäisellä kerralla, liha oli kyllä mureaa, mutta kuivaa. Enemmän hirvenlihan kanssa tekemisissä ollut olisi varmaan osannut sanoa heti, että hirvi ei sovellu rosvopaistiin, mutta tulipahan nyt kokeiltua. Syömäkelvotonta se ei todellakaan ollut, se olisi vaan vaatinut täyteläisen kastikkeen kaverikseen (jota en tietenkään ollut tajunnut tehdä). Myöhemmin maistoin tätä hirveä holladaise-kastikkeen kanssa, toimi! No mikä nyt ei maistuisi melkein yksistään voista koostuvan kastikkeen kanssa, heh.






Hieman kuivakkaa ateriaa paransi kuitenkin hirven kanssa loistavasti sopinut punaviini sekä raikas jälkiruoka, joka toimi samalla syntymäpäiväkakkunani. Aurikovuori nimellä reseptivihkossani kulkevan reseptin alkuperää en enää muista, se kun on sinne kirjoitettu joskus armaalla 90-luvulla. Moneen vuoteen en ole tätä jälkiruokaa valmistanut, mutta nyt päätin kokeilla tehdä sen maidottomana versiona ja hyvin onnistui. Appelsiinin ja sitruuna maku onnistui melkein peittämään alleen omasta mielestäni hieman tympeän soijatuotteille ominaisen maun.




Aurikovuori

5 appelsiinia
1 prk maitorahkaa tai puoli purkillista (250 g) maustamatonta Alpro soyaa
n. 1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeri
6 liivatelehteä
1/2 dl appelsiinimehua
2 dl kuohukermaa tai GoGreen vispiä


Kuori appelsiinit, poista veitsellä myös valkoinen kerros. Leikkaa osa 1/2 cm:n viipaleiksi ja vuoraa niillä kulho. Pilko loput appelsiineista pieniksi kuutioiksi ja sekoita rahkan joukkoon. Lisää sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Liuota ne kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun ja lisää rahkaseokseen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja nostele varovaisesti rahkahyytelöön. Kaada seos appelsiiniviipaleilla vuorattuun kulhoon ja hyydytä sitä jääkaapissa 3-5 tuntia. Kumoa lautaselle.



2 kommenttia:

  1. Mitä! Missä tuo kakku oli kun minä olin paikalla?

    VastaaPoista
  2. Tod. näk. mökillä. Tuota tarjoiltiin sunnuntaina ja maanantainahan kukaan ei jaksanut enää syödä jälkkäriä ;). Laitetaanko juhannusmenuun jatkoksi?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...