sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Loistava pakkaspäivän lounas - avokado-broilerikeitto

Uudesta Glorian Ruoka&Viini -lehdestä löytyi taas monta mielenkiintoista reseptiä. Ensimmäisenä kokeiluun pääsi tyttären toiveesta avokado-broilerikeitto. Avainasemassa valintaan olivat nuudelit, avokado ja kirsikkatomaatit. Alkuperäiseen reseptiin lisäsin vähän ruokosokeria ja suolaa sekä nuudelien määrää. Lopputuloksena oli maukas ja mukavan erilainen keitto, joka maistui koko perheelle.
 
  
Avokado-broilerikeitto
neljälle (GRV 1/2016)
 
1 sipuli
3 cm:n pala inkivääriä
1 rkl öljyä
200 g kirsikkatomaatteja
1 l vettä
1 kanaliemikuutio
1 limetin mehu
1-2 rkl ruokosokeria
suolaa maun mukaan
3 levyä täysjyvävehnä- tai munanuudeleita
2 grillattua kanankoipea
2 avokadoa
ruukku korianteria
 
Kypsennä maustamattomat broilerin koipi-reisipalat uunissa jo edellisenä päivänä tai aloita kypsennys paria tuntia ennen kuin aiot syödä keittoa.
 
Hienonna sipuli ja inkivääri. Kuullota niitä kattilassa öljyssä 1 minuutin ajan. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne kattilaan muutamaksi minuutiksi. Lisää vesi, liemikuutio ja limetin mehu. Anna kiehua 5 min. Lisää nuudelit ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan noin 4 minuuttia. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa sekä sokeria pyöristämään makua.
 
Riivi broileri ja koverra avokadot lusikalla suupalan kokoisiksi paloiksi. Hienonna korianteri.
 
Nosta keitto pöytään. Tarjoile broileri, avokadot ja korianteri keiton lisukkeena.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...