tiistai 23. marraskuuta 2010

Lemppareita

Jos esikoiselta kysyy mitä ruokaa hän haluaisi syödä, vastaus on melkein satavarmasti makaroonilaatikko. Tämän reseptin löysin aikoinani, kun etsin maidottoman ja munattoman makaroonilaatikon ohjetta. Taloudessamme asuu siis yksi pysyvästi maidoton tapaus sekä aiemmin munatonta ruokavaliota noudattava nuori herra. Itseäni on aina tökkineet munamaitoa sisältävät ruuat ja tästä reseptistä tuli myös minun suosikkini (joskin en ihan joka viikko tätä haluaisi syödä kuten eräät). Maun lisäksi plussaa on myös nopeus, valmisteluineen ja paistamisineen laatikko on valmis 45 minuutissa.




Makaroonilaatikko

400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
(2 valkosipulinkynttä)
2 rkl vehnäjauhoja
tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
400 g makarooneja
8 dl lihalientä

Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit. Lisää jauhot ja sekoita. Mausta seos tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla. Sekoita vuoassa keittämättömät makaroonit ja jauhelihaseos, kaada lihaliemi seoksen päälle. Paista 200 °C:ssa n. 35 min kannen tai folion alla. Päälle voi halutessaan laittaa juustoraastetta.



Kuopuksen lempiruokaa ovat ehdottomasti nuudelit. Kastikkeella ja lisukkeilla ei niin väliä kunhan niiden kanssa vaan on tarjolla nuudeleita. Tämä nuudelipata valmistuu myös kädenkäänteessä, jos käyttää pakastevihanneksia, valmiita suikaleita sekä valmista kastiketta. Parempaa toki tulee tuoreista vihanneksista, mutta joskus nopeus on valttia.




Nuudelipata

n. 350 g marinoimattomia broilerisuikaleita
1 pss wokkivihanneksia
1 pss osteri-kevätsipulikastiketta (Wok'n roll)
kalakastiketta
2 "laattaa" pikanuudeleita (Ezy-cook)

Kiehauta n. litra vettä ja kaada se nuudeleiden päälle. Anna nuudeleiden olla vedessä kunnes ne ovat pehmenneet. Ruskista broilerisuikaleet ja siirrä ne sivuun odottamaan. Paista wokkivihannekset, lisää joukkoon broileri, kastike ja valutetut nuudelit. Mausta kalakastikkeella. Jos on aikaa, sulata wokkivihannekset etukäteen ja valuttaa niistä ylimääräinen neste pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...