keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Hiippapipo Saksanmaalle

Lasten pikkuserkku täytti marraskuun alussa 4 vuotta. Ajattelin tällä kertaa lähettää lahjaksi jotain itsetehtyä ja kevyttä. Aiemmin olen laittanut postiin jonkin suomalaisen lastenkirjan, mutta jos kirja on vähänkin painavampi ja paksumpi, postikulut ovat mielestäni pöyristyttävän kalliit. Kirjalahjat jätän siis suosiolla kesään, jolloin nähdään ihan livenä.

Pipon mallin keksin ihan omasta päästäni ja siltä se kyllä näyttääkin. Kavennukset aloitin vähän liian myöhään ja aloitussilmukoidenkin määrä oli hieman liian suuri vaikka tein tällä kertaa mallitilkunkin. Toisaalta lahjan saaja (tai ainakin hänen vaatevastaavansa) edustaa hieman boheemia tyylisuuntaa, joten kasvunvara ei luultavasti ole huono juttu. Pipon tulevan omistajan pää on onneksi suurempi kuin mallin, joten ihan noin paljon kasvunvaraa ei kuitenkaan ole.

Molemmat langat olivat 100 % merinovillaa ja aivan ihania neuloa. Alkuperäisenä ajatuksena oli tehdä koko pipo värikkäästä Colinetten Jitterbugista, mutta hieman ravelryssä surffailtuani huomasin, että lopputuloksesta saattaa helposti tulla todella läikikäs. Väliin piti siis lisätä jotain suunnilleen saman vahvuista lankaa ja onneksi varastossa oli "Plain and simple"-mallia odottavat langat.
Hiippapipo

Malli: omasta päästä
Puikot: 3 mm pyöröt
Langat: Colinette Jitterbug ja Grignasco Knits Flavia


Tähän vielä loppukevennys ensimmäisestä kuvaussessiosta. Valo ei riittänyt kuvaamiseen ilman salamaa ja mallillakin oli aikamoinen meno päällä. Ylemmät kuvat on otettu kirkasvalolampun valossa, joten värit ovat suhteellisen luonnolliset.


2 kommenttia:

  1. Ihania juttuja oot neulonut <3 Olet kyllä tosi taitava käsistäsi ja kaunis neulomisen jälki sulla. Onko mallin päällä oleva paita sun itse ompelema?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anne! Kertun mekko on kyllä ihan Lindexistä, vaatteiden ompelun olen jättänyt ihan suosiolla kaupantädeille :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...