perjantai 12. marraskuuta 2010

Koukussa salsaan

Kun kerran onnistuu tekemään jotain hyvää, niin samantapaisia ruokia tulee tehtyä monta kertaa peräkkäin. Meidän perheessä syödään nyt salsaa erilaisilla variaatioilla. On syöty ennenkin ihan kyllästymiseen saakka, mutta nyt sen himo iski taas uudelleen. Raaka-aineiden kannalta himo osui vähän huonoon aikaan, mutta sillä mennään mitä kaupasta löytyy.

Tämänkertaisen salsan resepti on keksitty ihan omasta päästä. Siitä johtuen raaka-aineiden lista on lyhyt eikä kovin omaperäinen. Tarkemmin ajateltuna resepti muistuttaa tomaatti-sipulisalaattia, ainekset on vain pilkottu hieman eri tavalla. Yrtit salsaan löytyivät vielä omalta takapihalta, mutta rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että joukossa saattoi olla muutama rikkaruohokin. Kokkailusession aikaan oli jo nimittäin hämärää ja kun huomasin, että yrtit olivat jääneet kaupan hyllyyn, taskulampun kanssa kumisaappaat jalassa kävin toivioretkellä takapihalla.
Salsan kanssa tarjolla oli lohta ja basmatiriisiä. Lohi paistettiin uunissa ja apuna käytettiin upouutta paistomittaria, joka saatiin vihdoinkin hankittua. Basmatiriisi on muuten ostettu Matinkylän ostarilla sijaitsevasta etnisestä kaupasta. Riisi on todella maukasta ja hintakaan ei ollut paha, muistaakseni 10 €/ 4,5 kg.


Uunilohta ja salsaa

lohifile
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

4 tomaattia
1 sipuli
tuoretta oreganoa ja minttua
sitruunamehua
suolaa
sokeria
oliiviöljyä
mustapippuria

Mausta lohifile sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Laita uuniin 200 asteeseen ja paista kypsäksi. Noin 800 g fileen paistamiseen meni meillä reilu puoli tuntia.

Hienonna sipuli ja sekoita joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja sokeri. Kun sipuli saa olla kastikkeessa hetken aikaa, se tavallaan kypyy ja sen kitkeryys poistuu. Poista tomaateista kannat ja siemenet, pilko pieniksi kuutioiksi. Lisää sipuliseokseen tomaatit ja yrtit, mausta mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...