perjantai 5. marraskuuta 2010

Pizzaperjantai

Perjantain vapaapäivää vietettiin lasten kanssa rennossa tunnelmissa hyvän ystävän ja hänen lapsiensa kanssa. Ensin vähän haravointia ja hiekkakakkuja, pienemmät lapset päiväunille ja sitten pizzan vääntöön vanhempien lasten kanssa. Mitään suurta gourmeeta ei tavoiteltu, joten pohjiksi kelpasivat hyvin Apetitin pakastepohjat ja täytteeksi kana, jauheliha, tonnikala, sipuli, ananas, oliivit ja juusto. Tomaattikastike löytyi pakastimesta, mutta oli sentään itse keitetty. Hiukan mauttomiahan tuotoksista tuli, kun jauhelihakin unohtui maustaa, mutta Chipotle Tabasco pelasti tilanteen.

Tomaattikastike

1 prk tomaattipyrettä
öljyä
sipuli
sokeria
valkosipulinkynsiä maun mukaan
1 tlk kaltattuja tomaatteja tai tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
basilikaa, oreganoa (tuoretta tai kuivattua)


Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä, lisää jonkin ajan kuluttua sokeri ja tomaattipyre ja jatka kuullottamista. Lisää joukkoon kaltatut tomaatit, mausta suolalla, mustapippurilla ja yrteillä ja anna kiehua pienellä lämmöllä n. tunti. Soseuta valmis kastike halutessasi sauvasekoittajalla.

Kastiketta kannattaa tehdä kerralla suurempi annos ja pakastaa osa. Kastiketta voi käyttää esim. pastakastikkeen pohjana. Joukkoon vaan esim. kanaa ja herkkusieniä ja pastakastike valmistuu sillä aikaa, kun pasta kiehuu.


Tarkkaa puuhaa


Vasemmalla Eeron pizza, oikealla Ellan, sukupuolierot näyttävät tulevan esille aika varhaisessa vaiheessa.




Double cheese ja half cheese

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...