torstai 14. heinäkuuta 2011

MUMU Ruoka&Herkku

Eräänä iltana poikkesin töiden jälkeen Munkkiniemessä sijaitsevassa MUMUssa. Samaisesta puodista sattui olemaan pieni juttu myös päivän hesarissa, mutta minut sai liikkeeseen entinen työkaverini, joka on yksi puodin kolmesta omistajasta. Reilu tunti vierähti rattoisasti kuunnellessani Saran ja Hannahin mielenkiintoisia tarinoita tuotteiden ja tuottajien taustoista.Puodissa on kaupan luomuvihanneksia ja -hedelmiä, runsas valikoima pienten tuottajien ja reilun kaupan tuotteita, tuoretta leipää, hyvä liha- ja juustotiski sekä paljon kaikenlaisia herkkuja suklaasta superfoodiin.


Lihatiskissä on myynnissä pääasiassa Reinin lihan ja West charkin tuotteita. Raakamakkaroita ja   luomulihaa oli tarjolla useita eri laatuja ja parin päivän toimitusajalla saa myös muita tuotteita. Itselle mukaan tarttui paketti kevätgrilleriä. Makkarat olivat niin hyviä, että kuviakaan niistä ei ehtinyt ottamaan, kun olivat jo kadonneet parempiin suihin. Liha lisäksi torstaisin on myynnissä tuoretta kalaa, esim. villilohta ja kuhaa.

Juustotiskin tarjonta on kesäaikaan hieman suppeampi kuin muina vuodenaikoina, mutta kyllä tästäkin tarjonnasta olisi hyvän juustotarjottimen saanut kasattua.


Luomuvihannekset tulevat pääosin MUMUun Svarfarsin luomutilalta ja marjat espoolaiselta Rossitarhoilta.


Leipähyllyt täydentyvät tiistaisin Leipomo Limbun ihanilla juureenleivotuilla luomuleivillä. Tämän leipomon tarjonnasta olen maistanut rusina-saksanpähkinäleipää, filonea ja  manchego-viinitarhurinjuustoleipää. Kaikki ovat olleet todella hyviä ja viimeinen ei kaipaa kyytipojaksi juuri muuta kuin viiniä. Torstaisin hyllystä löytyy Crustumin saksalaistyylisiä leipiä ja muina päivinä Leipäkeisarin leipiä.

MUMU sulkee ovensa pariksi viikoksi heinäkuun lopussa, mutta sen jälkeen ovet ovat auki normaalisti ma-pe 10-19 ja la 10-15 osoitteessa Laajalahdentie 11, Helsinki.

6 kommenttia:

 1. Näyttää vähän sellaiselta paikalta jossa vierailu voi tulla kalliiksi, kun kaikki tuotteet näyttää niin hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Kuolasin täällä tuotteita. Kiitos ihanasta jutusta ja hyvistä kuvista :-) Täytyy poiketa tuolla puodissa, onkohan puoti auki vielä tällä viikolla?

  VastaaPoista
 3. Jarkko, kannattaa käydä, eikä se visiitti nyt välttämättä niin kalliiksi tule ;)

  Anne, tämän viikon on vielä auki, seuraavat kaksi viikkoa kiinni.

  VastaaPoista
 4. Kiitokset myös vinkistä! Näyttää ihanan herkulliselta! Muutenkin blogisi vaikuttaa maistuvalta ja kauniilta, joten tulkoon se osaksi lukulistaani! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...