Tämän kesän burgerikauden avaus venähti heinäkuulle. Pakastimesta löytyi vielä yksi paketti hirvenjauhelihaa, josta syntyi possun kanssa oivat pihvit sämpylöiden väliin. Sämpylät olivat tällä kertaa kaupan hampurilaissämpylöitä, jotka oliva aika karun makuisia. Seuraavan kerran täytyy nähdä vähän vaivaa ja tehdä näitä viime syksynä sämpylöitä. Lisukkeena oli amerikankurkkuviipaleita, jääsalaattia, sipuliviipaleita ja cheddar-juustoa. Pihvien ja majoneesin ohjeet ovat Jamie Oliverin Jamie's America kirjasta.
Burgeripihvit hirvestä
400 g hirvenjauhelihaa
400 g possun paistijauhelihaa
2 sipulia
6 viipaletta (kuivahtanutta) vaaleaa leipää
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa
chiliä
chiliä
Hienonna sipuli ja kuullota se panussa pehmeäksi. Poista leipäviipaleista reunat ja hienonna leikkurilla muruksi. Sekoita kaikki aineet kulhossa, muotoile pihveiksi ja paista pannulla tai grillissä.
Mausteinen majoneesi
4 rkl majoneesia
1 rkl ketsuppia
savustettua paprikaa tai cayennepippuria
1/2 sitruunan mehu
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti