tiistai 5. heinäkuuta 2011

Kikherne-kasviskuskus

Juhannuspostauksessa lupailin laittaa kuskus- ja papusalaatin ohjeet tänne. Papusalaatin ohje on vielä itsellekin mysteeri, mutta tässä kuitenkin toinen ohje. Ohje on peäisin Glorian ruoka & viini -lehdestä ja siellä se oli lajiteltu muistaakseni lisäkkeeksi, mutta sopii mielestäni myös hyvin esim. noutopöydän salaatiksi.




Kikherne-kasviskuskus

3 dl täysjyväkuskusia
5 dl kasvislientä
1 rkl voita
1/2 dl appelsiinimehua
4 kevätsipulia
2 dl hienonnettuja yrttejä (minttua ja oreganoa)
suolaa
mustapippuria
4 eriväristä paahdettua paprikaa
200 g feta- tai halloumijuustoa
200 g sokeriherneenpalkoja
2 dl keitettyjä kikherneitä

Kastike
3 valkosipulinkynttä
2 dl oliiviöljyä
1/2 dl valkoista balsamicoa
1/2 dl appelsiinimehua
maun mukaan chilijauhetta

Tee ensin kastike. Laita kuskus kulhoon. Kiehauta kasvisliemi ja kaada se kuskusin päälle. Anna hautua muutama minuutti. Sekoita voi, appelsiinimehu sekä kastike kuskusin joukkoon. Hienonna kevätsipulit ja yrtit, lisää salaattiin. mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paprikat, juusto, herneet ja kikherneet. Itse olen jättänyt salaatista aina juuston pois ja hyvää on ollut niinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...