sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Sunnuntaiaamun munakas

Melkein joka sunnuntai saan nauttia tätä miehen valmistamaa ihanaa espanjalaistyyppistä munakasta. Aina ei kaapista löydy kaikkia reseptin aineksia, mutta vähemmälläkin pärjää. Ilman tomaattipyrettä ja Tabascoa munakkaan mausta jää se oleellinen pois, ne siis kannattaa pitää mukana. Tämän aamun munakkaassa ei ollut herkkusieniä, tuoretta basilikaa (kuivattua kylläkin) eikä tomaatteja, mutta hyvältä maistui silti.




Sunnuntaiaamun munakas

4 munaa
1/2 dl vettä
1 (salotti)sipuli
1 pkt pekonia
kirsikkatomaatin puolikkaita
3-4 isoa herkkusientä
tomaattipyrettä
Tabascoa
öljyä
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa

Paista pilkottu pekoni pannulla, siirrä sivuun. Kuullota pekonin rasvassa pilkottu sipuli ja tomaattipyre. Ruskista herkkusienilohkot erillisellä pannulla ilman öljyä. Vatkaa munien  rakenne rikki kulhossa, lisää vesi, Tabasco, suola ja pippuri. Lisää pannulle paistetut pekonit, herkkusienet ja tomaatit, paista hetki. Lisää munaseos ja paista, kunnes munaseos on hyytynyt.

Kuva on tämän aamuisesta munakkaasta. Jos mukana on kaikki tilpehöörit, niin munakas on paljon muhkeamman näköinen.




Mahat täynnä kelpasi köllötellä sohvalla ja katsoa lastenohjelmat loppuun.


 
Edit, uusi kuva muhkeammasta munakkaasta



3 kommenttia:

  1. Musta on tullu viime aikoina ihan mahdoton munakkaiden suurkuluttaja, että tämäkin versio on kyllä ehdottomasti testattava!

    VastaaPoista
  2. Voiko tuon sipulin pilkkoa ihan vaikka leikkuulaudalla ilman rasvaa? Kun sipulin valelee tuolla pekonin rasvalla niin sen pilkkominen tulee tavattoman vaikeaksi ja sottaiseksi hommaksi.
    Muuten hemmetin hyvä resepti ja tuotoskin maistuva.

    Kinnu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa ohjeessa tarkoitetaan, että pilkottu sipuli kuullotetaan pekonin rasvassa. Sanat vähän hassussa järjestyksessä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...