keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Virkkuuhommia

Tämän vuoden helmikuussa aloitin itselleni kunnianhimoisen projektin, virkatun päiväpeiton tyttärelle. Ja nyt noin kahdeksan kuukauden enemmän ja vähemmän aktiivisen virkkaamisen jälkeen peitto on kuin onkin valmis!
 


Virkatuista paloista kootut peitot ovat ihania, mutta itseni tuntien peitosta olisi tullut siinä vaiheessa ikuisuusprojekti, kun paloja olisi pitänyt alkaa liittämään yhteen. Onnekseni löysin Lucyn blogista tämän simppelin raitapeiton ohjeen ja jäljellä jäi vain lankojen valinta. Peiton värit koostuivat lopulta äidin ja tyttären lempiväreistä valkoisella raikastettuna. Oikean väristen ja laatuisten sekä sopivan hintaisten lankojen metsästykseen meni siihenkin jokunen tovi, vaikka muutaman kymmenen kilometrin säteellä löytyy monta hyvää lankakauppaa. Lankoina käytin Novitan 7 veljestä, Järnbo Garnin Raggia ja Viking Garnin Villeä, joiden kaikkien koostumus on 75 % villaa ja 25 % polyamidia. Peitosta tuli sopivan raskas päiväpeittokäyttöön ja mikseipä sen alle voisi joskus käpertyä pikkupäikkäreillekin.
 
 
Tyttären toiveesta virkkasin peittoon reunuksenkin. Toiveena oli jotain röyhelöistä ja kukkaista, mutta lopputuloksena oli simppelit pylväsryhmät vai miksikä niitä nyt kutsutaankaan. Hiukan oisin voinut vinkkejä käydä katsomassa Ravelryssä muista samalla ohjeella tehdyistä peitoista, jotta reuna olisi ollut siistimpi. Mutta reunuksenhan saa aina purettua ja virkattua uuden, jos haluaa.
 
 

 
Kaiken kaikkiaan peittoprojekti oli varsin mukava ja lopputulos palkitseva. Lankoja oli pääteltäväksi aivan karmea määrä, mutta niin siitäkin vain selvisin. Ehkäpä seuraavaksi rohkenen aloittaa palapeittoprojektin.
 
 
Malli: Granny Stripes by Lucy of Attic24
Langat: Novita 7 veljestä, Järnbo Garn Raggi ja
 Viking Garn Ville (75% villaa, 25 % polyamidia)
Langan menekki: valkoista n. 4 x 150 g,
muita värejä n. 150 g kutakin
Koukku: 4,5 mm
Koko: n. 90 cm x 170 cm
 

14 kommenttia:

 1. On kyllä mielettömän hieno! Mun neulontaranne on ollut levossa nyt muutaman viikon, mutta tänään ajattelin taas pistää puikot heilumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa :).
   Toivottavasti sun neulontaranne ei kipeydy uudelleen!

   Poista
 2. Aivan älyttömän hieno! Sulla on supertasainen käsiala, toihan on kuin koneesta tulleen näköinen. Mulla on meneillään myös torkkupeittoprojekti, kahdeksan pitkää kaitaletta pitäisi saada aikaiseksi. Tuskittelen jo nyt langanpäättely- ja ompeluvaihetta, miten se onkin aina niin masentavaa? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta :).
   Virkatessa on mun mielestä helpompi pitää käsiala tasaisena kuin neuloessa. Lankojen päättely on kyllä masentavaa. Tuossakin peitossa pääteltäviä lankoja oli 2 per raita eli aika monta. Vaati istumalihaksia ja pari pitkää autoreissua apukuskin paikalla, että ne saatiin pääteltyä.
   Yllättävän moni ruokabloggaaja muuten harrastaa virkkaus- ja neulehommia. Meidän pitäisvarmaan pitää sellanen viini- ja virkkausilta joskus :). Ehkä joitain PIENTÄ naposteltavaakin...

   Poista
 3. Mahdottoman ihana! Jotenkin jollain tapaa ihanan vanhanaikainen väritykseltään. Tykkään valtavasti ja innostun taas kovin tuollaisestakin, mutten uskalla aloittaa, kun kaikki muu taas jää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :).
   Minäkin tein tämän peittoprojektin aikana kaikenlaisia pikkujuttuja. Olis ollut vähän liian puuduttavaa virkata pelkästään peittoa.

   Poista
 4. Marja, oot uskomaton taituri sekä keittiössä että käsitöissä. Myy vähän mulle tuota taitoa (tai ehkä kuitenkin villasukkia, säärystimiä, torkkupeittoja ja muita kivoja pikkutöitä..)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä voit tulla meille viikonlopun kestävälle neulonta- tai virkkausintensiivikurssille. Tauoilla voisit sitten kokkailla opelle, jotain herkkuja ;).

   Poista
 5. Uskomattoman kaunis! Mulla riittää kärsivällisyys lähinnä patalappuihin. Niitä sais virkata aika monta, että sais päiväpeiton..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patalapuista on hyvä aloittaa :). En minäkään kyllä parisängyn peittoa alkaisi virkkaamaan, mutta tällainen torkkupeittokokoa oleva peitto oli ihan ok tehdä. Keskeneräinen peitto muuten lämmitti kivasti viime kesän viileinä päivinä virkkaajan varpaita :).

   Poista
 6. Ihan mielettömän ihana! On siinä ollut työ! MAHTAVA!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...