sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Samikset

No nyt on sitten äidillä ja tyttärellä samanlaiset pipot. Oma Hedda valmistui aiemmin tällä viikolla, kuvaaminen vaan jäi taas viikonlopulle. Aiemmin kertomani sähläys langan kanssa ratkesi myös, kun luin vähän tarkemmin Vilman postauksen Heddasta. Alpaca Realen sekaan vain ohutta merinovillalankaa ja hyvä tuli. Kun katsoo tuota meidän yhteiskuvaa, huomaa miten paljon tuo toisen langan lisääminen tuo sävyeroa pipoihin. Erikeseen kyllä molemmat näyttävä aika puhtaan valkoisilta.
Puikot: 4 mm ja 5 mm
Langat: BBB Filati Alpaca Reale, vähän reilu 50 g
ja Viking Baby Ull alle 50 gHeddan valmistuttua aloitin neulomaan huivia Dropsin uudessa kevätmallistossa julkaistun ohjeen mukaan. Lanka on ohuen ohutta Menitan SoftDream ja puikot 3 mm. Kovin joutuisasti huivi ei etene. Vietin lauantaina Soukan Menitan neulekahvilassa reilu pari tuntia laatuaikaa ja huiville tuli n. 10 cm lisää pituutta.
Värikkäistä kankaista ja ompelusta kiinnostuneille vinkiksi, että Menitaan oli tullut Kafe Fassetin Rowanille suunnittelemia ihania kankaita. Kaikkia linkissä olevia kankaita ei tietenkään löydy, mutta ihan mukava valikoima kuitenkin. Tilkkutöitä een harrasta, mutta jotain noista kankaista olisi kiva tehdä. Olisiko kellään ideoita? Sellaisia suht helppoja ja nopeita toteuttaa, tietenkin.

2 kommenttia:

  1. Ihanat pipot ja ihania kuvia! Sie se jaksat, oletko helmitöitä tehnyt vielä?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anne! Helmityöt on jääneet vähän vähemmälle, niiden aloittaminen kun vaati vähän enemmän viitseliäisyyttä ja aikaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...