perjantai 5. lokakuuta 2012

Ta daa, mun To do

Sain jokin aika sitten Kaikki äitini reseptit -blogin puuhakkaalta Nannalta hauskan haasteen, jossa tehtävänä oli listata 8 to do -listalla olevaa asiaa. Ja pitihän tähän haasteeseen nyt vastata, ettei yks pohojalainen mieltänsä pahoita. Haastajani oli jakanut listan kahtia ja näin tein minäkin eli kuten blogini nimikin jo velvoittaa, 4 kokkaukseen ja 4 käsitöihin liittyvää asiaa. Nämä asiathan ovat siis vain jäävuoren huippu, pinnan alla muhiin kymmenittäin toteutusta odottavia juttuja, ainakin kässäpuolella. Siis eläkepäiviä tai lottovoittoa odotellessa (haaveet rikkaasta miehestä olen jo haudannut aikoja sitten).

To do -kokkailut:
1. Vitello tonnato. Ikinä en ole tätä syönyt, mutta jotenkin vaan tuntuu, että voisin tykätä.

2. Omin pikku kätösin tehty pasta. Suuri aukko sivistyksessä.

3. Bearnaisehilloke. Kastiketta olen tehnyt monta kertaa, mutta tämä vähän kevyempi versio voisi olla hyvää myös.

4. Karkkipossu Farangin malliin. Pari kertaa olen päässyt maistamaan aitoa, mutta eihän niin pienestä annoksesta tule kuin äkäiseksi.

To do -käsityöt:
1. Luotolainen (tikkuröijy) miehelle. Hyvä aikomus oli tehdä 40-vuotislahjaksi, seuraava tavoite asetettu 10 vuoden päähän.

2. Kuiva-akvaario. Pari vuotta sitten "kotiäidin hermolomalla" aka. Kihniön lamppulasihelmikurssilla tekemäni kalat odottavat edelleenkin kotia.

3. Mekko Kertulle. Kangas ostettu reilu vuosi sitten (vai oliko siitä jo kaksi vuotta), inspiraatio ja uskallus kateissa.

4. Kirjoneule. Ihanan näköisiä, mutta jotenkin ahistaa etukäteen ne kaikki toisiinsa sotkeutuvat langat ja todennäköisesti epätasainen jälki.

Mukaan haastan edelleen Kiristääkö silmukkaa Peppiinan, Kokien ja pottien Hannelen, Kesäpesän Ninan ja Campasimpukan.

Ja tässä vielä ohjeet haasteeseen:

1. Kiitä tunnustuksen antajaa
2. Jaa tunnustus eteenpäin , vaikka 4:lle

3. Ilmoita näille tunnustuksesta
4. Kerro oma kahdeksan kohdan to do-lista

 
Nämä mutanttifisut odottavat pääsyä pakasterasiasta uuteen kotiin.

12 kommenttia:

 1. Marja, sä NIIIIIIN rakastat vitello tonnattoa!
  Mäkin teen kohta karkkipossua....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos säkin oot sitä mieltä niin ens viikonlopun menu on sit päätetty :)

   Poista
 2. Vitello tonnaton otan aina jos se listalla on ;-)
  Jaan niin tuskasi noiden kirjoneuleiden suhteen! Teoriassa hyvä ajatus, käytännössä rasittavaa veivaamista niiden lankojen kanssa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehkä kuitenkin yrittää, joku nuken pipo vois olla tarpeeks pieni?

   Poista
 3. Voi miten ihanat fisut!

  Minusta taas kirjoneuleiden tekeminen ei ole yhtään hankalaa, äkkiä sen langoilla puljaamisen saa haltuun, nimim. ensimmäinen ikinä neulottu villapaita kasiluokalla oli kirjoneulepusero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Hiki päässä ja leuat jumissa noita väänsin. Kanssaopiskelijoiden tuotokset oli vähän eri maata, mutta täytyyhän sitä jostain aloittaa ;).

   Yhdet kirjolapaset oon tehnyt joskus parikymmentä vuotta sitten, taisi olla aika traumaattinen kokemus, kun en sen jälkeen ole kirjoneuleeseen koskenut :).

   Poista
 4. Kiitos haasteesta, ihan vielä en voi tehdä pal mittää, kun pitää kaksin käsin lomailla, mutta mielelläni tartun haasteeseen, kun palaan kotiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nin vähän ajattelinkin :). Mukavaa loman jatkoa teille!

   Poista
 5. Kiitos Marja mukavasta haasteesta. Minun listaus löytyy nyt osoitteesta: http://naulakeitto.blogspot.fi/2012/10/haaveissa-vainko-oot-mun-minun-to-do.html.
  Vitello tonnato on niiin hyvää! Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

  VastaaPoista
 6. Voih! Täällä on tällä hetkellä täysin toivoton to do -nainen eli mikään ei valmistu ja lista vaan pitenee! Kiitän kuitenkin, koska pientä potkua on tarvittu pyllylle! :)) Listan tekeminenhän olisi jo yksi askel eteenpäin!

  Ah ja sun lista, onpa juttuja! Bearnaisehilloke kuulostaa tosi herkulliselta. Alkaa tekeen mieli pihviä samantien! Kalojen pesää jäädään odottamaan myös!

  VastaaPoista
 7. Jarkko on oikein ekspertti siinä pastanteossa. Hän voi jakaa pari vinkkiä :) Onko teillä jo pastakone?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo pastakonetta. Pidettäiskö joskus meillä pastailtamat, jossa Jarkko toimis opettajana?

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...