sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Pipotehdas käynnistyy yskähdellen

Pienen pipolaatikkoon tehdyn inventaarin jälkeen, to do -lista kasvoi entisestään. Lasten päät kasvavat edelleen (mikä yllätys) ja omakin pipovarasto kaipaisi vähän päivitystä. Alla esitellyt kaksi pipoa eivät jää meidän perheen käyttöön vaan ne matkaavat lämmittämään kahta ihanaa pikkutyttöä. Saksaan matkaava pipo jatkaa tuttua ja turvallista raitapipolinjaa, mutta toisessa sain kokeiltua vähän itselle uusia juttuja. Turkoosin pipon resori on kaksinkertainen ja koristeena käytetyt napit ovat heijastimia. Niitä olenkin hillonnut kohta kolme vuotta, joten olikin aika keksiä niille jotain käyttöä. Napit on ostettu Design museosta ja ovat LifeSaver-heijastimien keskustoja.

Ajatuksen asteella on ollut jo jonkin aikaa laittaa noiden pipojen ohje yleiseen jakoon tänne blogiin. Kysymys kuuluukin nyt, kiinnostaako ketään pipojen ohjeet? Mitään rakettitiedettähän nuo eivät ole, mutta ehkä niistä voisi saada jotain vikkiä silmukkamääriin vs. päänympärys.
 
 
Malli: Neppis by minä ite
Puikot: 2 mm ja 2,5 mm
Lanka: Dalegarn Baby Ull (100 % merinovillaa)
Muuta: heijastinnapit
 

 
 
 
Malli: Raitapipo by minä ite
Puikot: 2 mm ja 3 mm
Lanka: Colinette Jitterbug, väri Alizarine (100 % merinovillaa)
Dalegarn Baby Ull (100 % merinovillaa)
 

 

10 kommenttia:

 1. Kyllä kiitos, pipo-ohjeita ja sillälailla vähän lyhyemmälle ehtineillekin! Lupasin just teinille kutoa kaulahuivin ja siitä uskon selviytyväni, ellei sitten mitta lannista, mutta niinikään lupaamani pipo voikin sitten muodostua pannumyssyksi taikka nukelle sopivaksi... :)

  VastaaPoista
 2. Tuo kaksinkertainen resori pipoon oli hyvä idea! ..tarvisin itsekin sellaisen, kun korvat on aina jäässä.. Ohjeita siis kehiin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, pipon ohje kiinnostaisi :) Olen itse niin peukalokeskelläkämmentä -tyyppi, että en keksi/osaa tehdä omasta päästäni juuri mitään, mutta ohjeesta neulon kyllä sujuvasti :D

  VastaaPoista
 4. Voiko sinulta tilata pipon? Ihailin jo viime talvena pipoja, enkä löytänyt itselleni mistään sopivaa.Nyt haluaisin korvialämmittävän ihanan pipon talveksi.
  -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä uskalla luvata miten ehdin neulomaan, kun oman perheenkin tilauksia on jo muutama jonossa. Laita mulle kuitenkin sähköpostia niin katsotaan millainen pipo sulla on mielessä :).

   Poista
 5. Hep! o/ *viittaa innokkaana* minua ainakin kiinnostaisi noin kauniin "lörppäpipon" ohje, kun nuo kavennukset menee niin kivasti! Minäkin olen kosolti noviisi neulomisessa, joten olisin kyllä kosolti kiitollinen kaikista hyvistä ja selkeistä pipo ohjeista.

  VastaaPoista
 6. Kiitokset kommenteista ja kennustuksesta, yritän saada ohjeet valmiiksi pikapuolin :).

  VastaaPoista
 7. Juu, ehdottomasti ohjeita kehiin munkin mielestä! Tosi ihania pipoja!!
  -Tontunmäen Sanna

  VastaaPoista
 8. Ainahan pipo-ohjeita tarvii! Miten sä kiinnitit nuo nappiheijastimet? -mullakin on niitä muutama marinoitumassa pitkälti juuri kiinnitysongelman takia. Sulla onnistu tyylikkäästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskellä on koon 8/o siemenhelmi. Jos tarviit, niin multa löytyy aikamoinen värirepertuaari, kunnolla marinoituneita nekin ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...