Maistoin tätä perunasalaattia ensimmäisen kerran viime uuden vuoden aattona. Resepti on peräisin ystävältäni Ninalta, jonka perheen kanssa uutta vuotta vietettiin. Parsaa ei tuohon aikaan ollut tarjolla (ainakaan lappilaisessa K-marketissa), mutta hyvältä se maistui silti. Nyt vapun alla perunasalaatti- ja parsakauden ollessa kuumimmillaan olisi suorastaan rikollista olla jakamatta tämän ihanan raikkaan perunasalaatin ohjetta.
Sitruunainen parsa-perunasalaatti
2 kg kiinteitä perunoita keitettynä kuorineen
2 punasipulia
puntti ruohosipulia
vihreää parsaa keitettynä
2 prk varrellisia kapriksia
kastike:
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl valkoista balsamicoa (myös valkoviinietikka käy)
2 rkl Dijon sinappia (mielellään siemenversioita)
2 kg kiinteitä perunoita keitettynä kuorineen
2 punasipulia
puntti ruohosipulia
vihreää parsaa keitettynä
2 prk varrellisia kapriksia
kastike:
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl valkoista balsamicoa (myös valkoviinietikka käy)
2 rkl Dijon sinappia (mielellään siemenversioita)
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria rouheena
suolaa
mustapippuria rouheena
Pilko sipulit ja kaprikset. Kuori perunat kuumina ja pilko paloiksi. Lisää sipulit. Sekoita kastikeainekset ja kaada kuumien perunoiden päälle. Anna jäähtyä, lisää napakaksi keitetyt vihreät parsat.
Nam! Pakko kokeilla!
VastaaPoistaSuosittelen lämpimästi! Tee heti kokonainen annos, sopii hyvin perheenäidin lounaaksi, välipalaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi ;)
PoistaHyvä idea! Olen aiemmin tehnyt saksalaista perunasalaattia, joka sekin on ollut herkkua.
PoistaOlen ollut vähän (paljon) laiska blogaani, ja nyt kun sain oman peruna-parsasalaattini eetteriin, aloin lukea muita blogeja ja löysin tämän :) Näyttää herkulliselta - seuraavan kerran valmistan tätä versiota enkä virittele omasta päästäni!
VastaaPoistaKun virittelee omasta päästä, saa just sitä mitä haluaa (tai sattuu tulemaan, tästäkin on kokemusta ;)). Ihanan keväiseltä näytti sinun salaatti!
PoistaOn hyvää! :)
VastaaPoistaKiva, että maistui :). Kävin kurkkaamassa blogiasi, kivoja reseptejä ja kauniita kuvia. Täytyy joku päivä käydä lukemassa ajan kanssa.
PoistaTaa on kylla hyva. On tehty pari kertaa nyt ja aina on maistunu vieraillekin. Nyt viimesimmalla kerralla tosin jatettiin parsa pois. Ei siksi etta parsa ei olis herkkua, mutta tykkaan ite enemman kun se on erillaan.
VastaaPoistaJuu, kylmä parsa ei välttämättä ole mitään herkkua. Teiltä päin saatavat sitruunat taitaa olla himpun verran aromikkaampia kuin täällä myytävät puoliraa'at israelilaiset :)
Poista