sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Jämäherkku

Tämä jämäherkku syntyi perjantain iltapalan ja lauantain aamupalan jämistä. Iltapalalla tarjolla oli hot-kastikkeen kera vietnamilaisia kesäkääryleitä, joihin tällä kertaa laitoin sisälle possun paistijauhelihaa, keväsipulia, kyssäkaalia, porkkanaa, mung-papuvermiselliä ja korianteria. Lauantaina aamiaisella herkuteltiin ihanan löysällä munakokkelilla. Ylijääneistä täytteistä, kastikkeesta ja munakokkelista tuli maukas ja nopea lauantailounas kahdelle. Suht työlästä munakokkelia ei kannata kyllä tätä ruokaa varten alkaa tekemään vaan kevyesti vatkattu kananmuna ajaa saman asian (ja on ehkä visuaalisest paremman näköinen).
 
 
 
Jämäherkku
 
kylmiä keitettyjä mung-papuvermisellejä
ruskistettua possun paistijauhelihaa
kyssäkaalia
porkkanaa
keväsipulia
1 muna tai kokkelin jämät
hot-kastiketta
(kalakastiketta, sitruunamehua, sokeria, chiliä ja valkosipulia sopivassa suhteessa)
 
Paista vermisellit ja porkkana. Lisää kastike kyssäkaali ja kevät sipuli ja paista hetki. Lisää muna ja paista kunnes muna on hyytynyt. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa esim. kalakastiketta tai sitruunamehua.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...