perjantai 29. kesäkuuta 2012

Kaupunkijuhannus

Tänä vuonna vietin elämäni ensimmäistä kaupunkijuhannusta. Syy tähän minulle poikkeukselliseen juhannuksen viettoon oli Saksasta saapunut kolmen polven sukulaisseurue. Ja hyvinhän se jussi sujui kotioloissakin, perjantaina lapset heittivät talviturkinsa "kotirannassa" ja illalla syötiin itsemme ähkyyn. Aivan viime juhannuksen syöminkien kaltaista repertuaaria emme jaksaneet tehdä, mutta eipä siitä kuitenkaan kovin kauaksi taidettu jäädä.


Menu koostui pitkälti aiemmin hyviksi havaituista jutuista: ribseistä, bataattiperunasalaatista, taboullehista ja brita-kakusta. Ribsit kypsennettiin tällä kertaa kokonaan grillissä seuraavilla asetuksilla: memphis style rubilla marinoituja ribsirivejä (6 kpl) grillattiin epäsuoralla lämmöllä 140-150 °C:ssa reilu tunti, seuraavan tunnin ajan ribsejä siveltiin n. 10 min välein sinappi-viinietikkaseoksella samassa lämpötilassa. Ja täytyy myöntää, että nämä olivat kyllä parhaimmat ribsit mitä olen koskaan syönyt, vaikka suuresti epäilinkin tuota kypsennystapaa.Säädyllisen kokoinen malliannos
 

Kokeilimme myös toistamiseen kalan savustusta weberissä. Puolisen tuntia vedessä liotetut pekaanipuun hakepalat laitettiin n. 150 asteiseksi lämmitettyyn grilliin (epäsuora lämpö) brikettien päälle, hieman suolattu lohifile keskelle öljytyn ritilän päälle ja kansi luonnollisesti kiinni. Kypsennys kesti n. 30 min, kunnes kalan sisälämpötila oli n. 47 astetta. Lopputulos oli mehevä ja sopivasti savunmakuinen. Ympäristöön levisi kyllä aikamoiset savuaromit, joten tätä ei kannata kokeilla, jos naapurit ovat kovin herkkiä savun hajulle.Lauantaina suuntasimme Muumimaailmaan. Kulinaarisia elämyksiä ei sieltä ole raportoitavaksi, kuten varmaan kaikki siellä käyneet tietävätkin. Yksi hauska lapsia ilahduttanut ekstra kuitenkin löytyi Tiuhtin ja Viuhtin jäätelöbaarista. Baarin edustalla oli Dr. Oetkerin sponssaama vaunu, jossa oli monta sorttia strösseleitä, nomparelleja ja kastikkeita.

Ensimmäinen evästauko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...