sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Nopea kanapestopasta(salaatti)

Tätä pastapestohässäkkää on tullut tarjoiltua salaattina useammissakin kekkereissä, mutta se maistuu myös lämpöisenä. Resepti on peräisin ystävältäni Elinalta, jonka kanssa vietimme lähes symbioossa auvoisia (ja välillä vähän vähemmän auvoisia) kotiäitipäiviä pari kolme vuotta sitten. Tämä oli kotiäidin the lohturuoka, jonka ainekset sai lähisiwasta, jonka tekeminen ei vienyt juuri varttia enempää ja jota lapsetkin suostuivat syömään, niin ja tietenkin maistui hyvältä. Tällä viikolla heittäydyin aivan villiksi ja lisäsin klassikkoon paistettuja herkkusieniä.



Elinan kanapestopasta(salaatti)

500 g kierrepastaa
300-400 g maustamattomia broilerin fileitä tai valmiita suikaleita
n. 1 prk pestoa
1 rasia pisara-, kirsikka- tai miniluumutomaatteja
4-5 herkkusientä
fetajuustoa
tuoretta basilikaa tai muita yrttejä

Laita pastat kiehumaan. Paita sillä aikaa broilerit. Itse paistan fileet kokonaisina ja paloittelen ne vasta kypsinä, koska mehukkuus säilyy näin paremmin. Viipaloi puolikkaat herkkusienet paksuiksi viipaleiksi ja paista nopeasti kuumalla pannulla voissa. Jos tarjoat ruuan salaattina, sienet kannattaa ehkä jättää pois tai lisätä ne vasta juuri ennen tarjoilua. Pilko tomaatit kahteen tai kolmeen osaan. Sekoita kypsän pastan joukkoon pesto ja sekoita hyvin. Lisää sitten loput ainekset.

Jos haluaa pastasta vähän vähempisuolaisen, pesto kannattaa tehdä itse. Silloin kannattaa kyllä varautua siihen, että lapsille ruoka ei enää maistu teollisen sivumaun ollessa poissa.

Kotiäitiysmuisteloita aasinsiltana käyttäen voinkin esitellä tässä samaisessa postauksessa rahin päällisen, jonka tein eräälle toiselle kotiäitiaikana saamalleni ystävälle. Huomasin vasti nyt, että 'ennen' kuva jäi ottamatta, vähän harmittaa. Alkuperäinen rahi oli kuitenkin hieman kellastunut, valkoinen keinonahkaihastus, halkaisija n. 50 cm. Kuteena lilli-ontelokude (n. 1,7 kg), jota virkkasin nro 10 koukulla. Aiemmin itselle epämääräisistä tarjouskuteista tekemä päällinen menee todennäköisesti jossain vaiheessa purkuun, koska se on venynyt aika paljon. Tässä kai pitää paikkansa sanonta halvalla ei saa hyvää, lillistä tehty päällinen oli paljon jämäkämpi.



4 kommenttia:

  1. Olet ollut taas ahkerana. Hieno rahi!

    Olemme tehneet vähän samantyyppistä salaattia, ainona lisänä ollut vielä parsakaali, joka istuu kivasti. Voi tietty olla lapsille joskus epämieluisaa syötävää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kokeilla tuota parsakaalia. Tällaisista ruuista, joissa ainekset erottuvat selkeästi toisistaan on helppo nyppiä epämieluisat osaset pois ;).

      Poista
  2. Hyvä vinkki lisätä kanaa ja herkkusieniä. Olen meinaan tehnyt vastaavaa kasvisversiona meidän 'kaikissa' kekkereissä, ja käyttänyt punaista pestoa. Sopii myös hyvin.

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä tuokin, täytyy joskus tehdä vaihtelun vuoksi :).

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...