tiistai 27. maaliskuuta 2012

Back to basics

Viikonloppusin on kiva laittaa vähän jotain ekstraa aamiaispöytään. Jos jääkaapista tai pakastimesta ei löydy mitään kivaa, teeleipiin löytyy yleensä aina ainekset eikä niiden tekemisessä mene kauan.

Ensimmäiset teeleivät olen tehnyt 80-luvun alussa seurakunnan kokkikerhossa ja tuota samaista reseptiä käytän vieläkin puhtaasti nostalgiasyistä. Reseptin olen kirjoittanut aikoinaan kirjaan, joka on vieläkin tallessa. Alla oleva kuva paljastaa, että kirjan alusta on revitty muutama sivu pois. Kirjan etusivulla lukee himmeällä "runokirja". Kun runoharrastus ei ottanut tuulta aleen, oli ilmeisesti pitänyt vaihtaa kokkailuun ja sillä tiellä ollaan edelleen, hih.


Teeleivät

4 dl sämpylä-, hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
2 dl (kaura)maitoa tai piimää

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää öljy ja maito, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahdeksi kasaksi pellille leivinpaperin päälle ja taputtele jauhoisilla käsillä litteiksi. Jaa kumpikin leipä neljään osaan taikinapyörällä. Paista 225 °C:ssa n. 10 min.

Alkuperäisessä ohjeessa oli 3 dl jauhoja, mutta sillä määrällä ainakin minulla jäi liian löysäksi.Tässä vielä haudutetun teen ohje 80-luvun tyyliin, jos joku sellaista vaikka sattuisi kaipaamaan.6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, siellä on pari sunkin kirjoittamaa reseptiä :)

   Poista
 2. Se voi olla pesueesi onni, että runokirja vaihtui reseptivihkoksi :)

  Kotiharmi heittää täten sulle haasteen kehitellä kymmenen kohdan hyvän mielen listaa (sanon samat sanat kuin Hannelen kommenttilootassa: Tsek mai blog). Toivottavasti pääsemme pian lukemaan sinun listasi!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...