maanantai 8. elokuuta 2011

Paella pariin kertaan

Suurimman osan lomasta vietimme suuremmalla joukolla kuin omalla perheellä ja silloin on kiva kokkailla sellaisia ruokia, joita ei oikein voi tehdä pientä määrää. Eräänä päivänä eteen tupsahti Kokit ja potit -blogin paellaresepti kuin tilauksesta, joten ei muuta kuin kokeilemaan. Lopputulos (vaikka ihan kaikkia aineksia ei kaupasta löytynytkään) oli niin hyvä, että sitä piti tehdä toistamiseen yhdistetyille syntymä- ja nimipäiväjuhlallisuuksille. Paellan teko 14 hengelle leiriolosuhteissa vaati hieman luovuutta, mutta hyvää siitäkin tuli, sovelletuin aineksin.




Paella
1/2 dl öljyä
4-5 valkosipulinkynttä
2 sipulia
150g chorizoa
2 broilerin rintafilettä
1/2 - 1 tl kurkumaa
ripsaus sahramia
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
4 tomaattia (kaltattuna)
2-3 paprikaa (eri väriset ovat kivoja)
2-3 laakerinlehteä
4 dl risottoriisiä (Arborio)
5-6 dl kasvis- tai kanalientä
2 dl valkoviiniä
n. 200g simpukoita
n. 200g (jätti)katkaravunpyrstöjä (meillä jokiravunpyrstöjä)
(mustekalaa)
persiljaa (ja muita yrttejä)
1 sitruuna

Tee ensin esivalmistelut. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulit. Palojen koon voit valita itse. Poista paprikoista siemenet ja paloittele paprikat isoiksi suikaleiksi tai lohkoiksi. Keitä vettä tomaattien kalttausta varten, tee tomaattien kuoreen ristiviillot ja upota ne kiehuvaan veteen hetkeksi. Nosta tomskut vedestä ja kuori ne. Pilko tomaatit lohkoiksi, voit poistaa siemenet, jos haluat (en raaskinu). Pilko myös chorizo ja broilerifileet.

Kuumenna paellapannussa tai isossa wokissa öljyä. Kuullota hetki sipuli- ja valkosipulisilppuja. Lisää broilerikuution ja paistele muutama minuutti. Lisää chorizo ja tomaattilohkot, pyörittele sekaisin, anna paistua hetki. Heitä pannulle myös mausteet. Sekoita. Lisää paprikat ja riisi. Sekoita taas. Tasoittele seos pannulle ja lisää nesteet. Anna paellan kypsyä hiljaisella lämmöllä kaikessa rauhassa, sekoittelematta noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä. Lisää äyriäiset ja kääntele ne kypsymään paella joukkoon. Kypsennä vielä viitisen minuuttia.

Hienonna persiljaa paella päälle ja lohko sitruuna.



Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty



Apukokkeja riitti



Kakkujen virkaa toimitti stracciatella- ja vanilja-tofujäätelöllä täytetyt ja viinirypäleillä koristellut torttupohjat.



Ja jottei yöllä pääsisi nälkä yllättämään, serkukset paistoivat vielä kasan lättyjä


 

4 kommenttia:

  1. Hyvä, että maistui! Jee:)

    ps. meillä tuolla toisella on kaamee asuntovaunukuume, ounou.

    VastaaPoista
  2. Hannele, ei siinä kuumeessa oo mitään pelättävää ;). Vaunuja löytyy joka lähtöön kaiken kokoisia ja näköisiä. Jos tuollainen pieni Eriba, joka meillä on kiinnostaa, voin antaa hyvin kattavan esitelmän siitä :).

    Paella maistui hyvin vaikka ei ihan ohjeen mukaan tehtykään. Ensi kesän leirivarustelistalle tuli paellapannun hankinta.

    VastaaPoista
  3. Meillä alkaa Espanja-kokeilut kallistua loppusuoralle, ensi sunnuntaina pitäisi rohkaistua paellan valmistamiseen. Muistin, että teillä sitä oli vasta tehty, pitää käydä Kokkeillaan-blogissakin katsomassa, miten siellä vinkitetään. Pitää minun kirjojanikin selata, on vaan mukava lueskella tutuista blogeista, miten niissä on sujunut, bloggaajat auliisti usein valottavat, miten EI kannata tehdä:)) Tai ei olisi kannattanut tehdä, niitä vinkkejä ei keittokirjoissa niinkään ole.

    VastaaPoista
  4. Ei kun Kokeissa ja poteissahan sanoitkin olleen paella-vinkkejä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...