keskiviikko 17. elokuuta 2011

Broileri-couscous

Tämä broileri-couscousin resepti on peräisin kälyni reseptikokoelmista. Maistoin tätä herkkua ensimmäisen kerran tänä kesänä kälyni laittamana, pian täytyy kokeilla, josko itsekin saisi yhtä hyvän soosin aikaiseksi. Broileri-couscous sopii hyvin arkiruuaksi, jota voi syödä parina päivänä peräkkäin, sillä maku vain paranee seuraavana päivänä.




Broileri-couscous

125 g kikherneitä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua kuminaa (juustokuminaa?)
2 tl kurkumaa
2 tl jauhettua chiliä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattisosetta
400 g kanaa
500 g couscousia
1/2 tl jauhettua kanelia
muutama tippa appelsiininkukkavettä
4 porkkanaa paksuina viipaleina
2 palsternakkaa paksuina viipaleina
2 perunaa lohkoina
50 g voita
4 kesäkurpitsaa (mahd. pieniä)
2 rkl rusinoita
muutama tippa harissakastiketta
suolaa ja pippuria
tuoretta korianteria koristeeksi

Kuullota sipulit ja mausteet öljyssä, hauduta 5min. Sekoita joukkoon tomaattisose ja kikherneet. Lisää vettä sen verran että aineet peittyvät ja kiehauta sekoittaen. Hauduta tunti sekoitellen välillä. Lisää broileri ja hauduta kannen alla vielä 20min.

Laita couscous kulhoon ja lisää kuumaa vettä sen verran että couscous peittyy. Lisää kaneli ja appelsiininkukkavesi ja sekoita. Lisää vihannekset kattilaan sekä vettä että kaikki peittyy. Laita couscous ja puolet voista tiheään siivilään kattilan päälle ja kypsennä kannen alla 30 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää kesäkurpitsa ja rusinat kypsymisen puolivälissä.

Couscousin voi valmistaa myös kattilassa ilman höyrytystä, siten että lisää kanelilla ja voilla maustetun couscousin joukkoon pakkauksen ohjeen mukaisen määrän kuumaa vettä ja antaa seistä kattilassa kansi suljettuna 10-20 min.

Harissan voi tarjoilla myös erikseen, jolloin jokainen ruokailija voi säätää tulisuusasteen oman maun mukaiseksi. Jos harissaan voi sekoittaa vähän öljyä, on annostelu hieman helpompaa.





Edelliseltä päivältä jäänyt pata maisui hyvin seuraavan päivän rantalounaana. Pallogrillistä on moneksi.



2 kommenttia:

  1. Moi! Blogissani on sinulle tunnustus.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! En heti tunnistanut nimimerkkiä, mutta blogistahan se paljastui heti :). Onko sinulla muuten tietoa milloin Soukan tapaamiset jatkuvat? Olisi kiva päästä taas neulomaan porukassa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...