maanantai 2. toukokuuta 2011

Ei tullut R2D2...

... vaan tuli hiekkaan uponnut surffibussi. Eero toivoi 5-vuotissynttäreilleen Star Wars -hahmo R2D2:n näköistä kakkua. Vielä juhlien aattona olikin tekemässä tuota kakkua, mutta en millään keksinyt hyvää toteutustapaa, joten pyörsin lupaukseni ja toteutin kakkostoiveen, surffibussin.
Pohjaksi tein kaksi vaaleaa kääretorttupohjaa Kinuskikissan ohjeella. Täytteeksi mukailtu versio samaisesta osoitteesta löytyneestä vadelma-mascarpone-täytetteestä (2 dl vispikermaa, 1 prk mascarpone-juustoa, 1 1/2 prk rahkaa sekä epämääräinen määrä tuttifrutti-crushia ja sokeria). Kakun päällystin Confetista ostetulla valmiilla vaahtokarkkimassalla (alle kermavaahtoa). Käytin massaa ensimmäistä kertaa ja siitä tuli kyllä heti suosikkinini. Massaa oli todella helppo kaulita, ohutkin levy irtosi hyvin alustasta ja se oli vielä hyvän makuistakin.


Bussin ja alustan maalasin pastaväreillä. Ihan hauskaa hommaa ja lopputuloskin oli miehen mielestä "ihan tunnistettava" vaikka mittasuhteet heittivätkin härän pyllyä ja auto muistutti pakun sijaan bussia. Autosta tuli siis liian matala pituuteensa nähden ja siksi se piti upottaa hiekkaan. Ensi kerralla en käytä värejä ehkä ihan yhtä reippaalla kädellä, nuorempi juhlaväki oli nimittäin aika värikästä sakkia kakunsyönnin jälkeen.

Surffipojat viime kesänä Ohtakarissa


5 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...