maanantai 26. marraskuuta 2012

Pientä joulua juhlimassa Oulussa

Viime viikonloppu tuli vietetty kovin sosiaalisissa merkeissä Oulussa. Reissun "päätapahtuma" oli oululaisten ruokabloggareiden pikkujoulut, joita vietettiin tänä vuonna 18 hengen voimin Kotiharmin residenssissä. Samalla reissulla ehdin käydä teatterissa ja istua iltaa entisten työkavereiden kanssa, parantaa maailmaan ja vähän kokatakin kokkipottilan Hannelen kanssa sekä käydä kutittelemassa lasten nuorinta pikkuserkkua unohtamatta tietenkään Uneliaan Annan hauskaa matkaseuraa. Varsin mukava viikonloppu siis.
 
 
 
Hannelen kanssa teimme (lue: minä katsoin ja Hannele teki) pikkujoulupöytään Farangin kuuluisaa karkkipossua omatekoisen leivän (arvatkaapa kuka sen leivän leipoi, heh) päällä tarjoiltuna sekä jokaisen juhlan äidin, kasarisiilin, joka tällä kertaa oli pikkujouludiscotunnelmissa. Pari kertaa olen karkkipossua maistanut, mutten koskaan tehnyt sitä itse. Nyt sain Hannelelta hyvän käytännön opastuksen reseptin saloihin, joten ehkä jo ensi viikonloppuna meillä rouskutellaan tahmeaa possua, slurps! Discosiilin pipo oli minun käsialaa ja hienot sateenkaaren väreissä loistavat tikut Hannelen Kyproksen tuliaisia. Tikkuhin tökittiin konstailemattomasti edam-juustoa, nakkeja, paprikatäytteisiä oliiveja, viinirypäleitä ja lihapullia (nämä tosin omatekoisia).
 
 
 
Pikkujouluissa pöydät notkuivat herkkuja ja täytyy myöntää, että vedin illan aikana totaaliset ruokaöverit. Hädin tuskin kykenin osallistumaan Hannelen ja Kotiharmin järjestämiin seurapeleihin.  Tarjoilujen takana olivat bloggaajat & avecit seuraavista blogeista: Pastanjauhantaa, Aina nälkä, Ghetto Gourmet, Peruspöperöä, Sokerikukkasia, Unelias kokki sekä (diplomi-)insinöörin keittiössä. Alla pokkarilla räpsäistyä kuvasatoa syömingeistä. Kuvat eivät anna oikeutta herkuille ja kauniille esillepanoille, mutta jonkinlaista ruokakateutta ne ehkä kuitenkin saavat herätettyä.
 


 
 

 

7 kommenttia:

 1. Vietä Marjan kanssa viikonloppua ja maailma on taas parempi paikka. Loistava konsepti, pakko ottaa uusiksi! Kiitos, sinä ihana!

  Kasarisiili on ihan paras. Tikut on pesty ja valmiina seuraavaan siileilyyn.

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että tikut tulivat talteen jatkokäyttöä varten!

  Oli tosi kiva nähdä taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Jäi tuosta tekstistä kokonaan pois oululaisten ylistäminen, ootte te vaan niin mukavia ihmisiä :)

   Poista
 3. Mahtavaa, että kapusit tänne pohjoiseen sielä etelänmailta :) Meillä on vielä niitä Hannelen tikkuja, ovat riittoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastavierailua odotellessa, sieltä pohjosestahan on helppo hurauttaa tänne etelään, alamäkeä koko matka ;)

   Poista
 4. ooh, puuh, lääh, nam, slurps, mulla tulee positiivinen ähky jo pelkistä kuvista!

  Epäilemättä hauskat pippalot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hauskaa oli ja ens kerralla hommaat ittes paikalle kans :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...