maanantai 11. kesäkuuta 2012

Rajamäen Strömsö

Päiväkodin suunnittelupäivän ansiosta sain pitää lasten kanssa pidennetyn viikonlopun ja maanantaina suuntasimme auton nokan kohti Rajamäkeä. Siellä asuu ystäväperheemme, joka on ahkerasti muutaman vuoden ajan remontoinut alunperin  1871 rakennettua Korven asemarakennuksena palvellutta hirsitaloa. Nykyiselle paikalleen Rajamäen tehtaan läheisyyteen rakennus on siirretty 1930-luvulla, josta lähtien siinä on ollut kolme työväen asuntoa. Joka kerta heillä kyläillessä löytyy talosta aina jotain uutta, remonttiprojekti on edennyt ja talon emäntä Veera on askarrellut tai taiteillut jotain uutta. Tuntuu siis siltä kuin olisi tupsahtanut suomekieliseen Strömsöhön, heh. Kaikesta tuosta kivasta oli tietenkin pakko ottaa "muutama" kuva.













Samalla reissulla kävimme myös Veeran ystävän pitämässä Rajamäen lyhyttavaraliikkeessä, jossa myydään kaikenlaisia kivoja lahjatavaroita, vaatteita ja vanhoja tavaroita. Itselleni tällä kertaa mukaan tarttui hauska nappipurkki, jossa oli jo valmiina hyvä pesämuna nappivarastolle. Liikkeen tarkat aukioloajat ja osoite löytyvät täältä. Kannattaa poiketa, jos tuolla päin liikutte!








Tuliaisiksi vein Sauvajyväsen mainion reseptin mukaan tehdyn raparperikeikauskakun. Tässä kakussa on kalorit kodallaan, mutta niin on myös mautkin, suosittelen.



Keikauskakku raparperista

50 g voita
2 dl fariinisokeria
7 dl raparperia paloina

150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1tl vaniljasokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja fariinisokeri kakkuvuuassa (n. 22 cm, jos teen puolikkaana, käytän 18 cm vuokaa) 175 asteessa muutaman minuutin ajan. Sekoita ne tasaisesti pohjalle ja lisää raparperit. Vatkaa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan ja levitä taikina raparperien päälle. Paista 175 asteessa n. 50 min. Kumoa kakku lautaselle ja tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

9 kommenttia:

  1. Olipa hauskoja kelloja seinällä ja ihanan näköinen kauppa.

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka houkuttelevia kuvia:) Viihtyisin tuolla vaikka tunti tolkulla vain katsellen ja nauttien. Kiva tämä sinun blogisi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirva, kivalta näytti sinunkin blogissasi :). Tuo talo on kyllä kovasti minunkin mieleeni, aina jotain uutta ja ihanaa katseltavaa.

      Poista
  3. Lyhyttavarakauppaan on päästävä pian - ihana nimikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä vaan sitten karavaani kohti Rajamäkeä!

      Poista
  4. Oi, ostaisin tuon kaupan varmaankin tyhjäksi jos sinne eksyisin. Ihania purkkeja ja purnukoita :)

    VastaaPoista
  5. Kannattaa tehdä retki Rajamäelle, jos asut suht lähellä, ihana kauppa :)

    VastaaPoista
  6. oih mitä ihania juttuja löytyikään täältä blokkauksen takaa. Ihana koti ja kauppa...tuonne täytyy kyllä joskus eksyä <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...