maanantai 16. tammikuuta 2012

Korvaläppäpipot, osa I

Muutama korvaläppäpipo on tullut tehtyä aikaisemminkin, joskus hyvällä ja joskus vähän huonommalla menestyksellä. Aiemmin neulomiini pipoihin olen tehnyt läpät erikseen ja liittänyt neuloessa varsinaiseen pipoon, kuten melkein kaikissa ohjeissa neuvotaan. Näissä pipoissa läpät ovat alkaneet jostain kumman syystä kääntyä ulospäin jonkin ajan käytön jälkeen vaikka kuinka olen virkannut reunuksia. Ravelrystä löysin ohjeen, jossa läpät tehdään lyhennetyillä kerroksilla ja ne läpät eivätkään lerpata! En oikein ymmärtänyt alkuperäisen ohjeen käännöksiä, joten tein ne "wrap and turn"-tekniikalla. Saattaa kyllä olla, että tuo ohje neuvoo käännökset juuri tuolla samaisella tekniikalla, mutta mysteeriksi jäivät minulle vaikka kuinka yritin. Ensimmäiset pipot tein työkaverini pojille kaksi kertaa niin paksusta langasta kuin alkuperäisohje oli, joten soveltamiseksi homma meni joka tapauksessa.


Malli: Sovellettu Mimipita by Tora's mama
Lanka: Drops Eskimo  (100% villa), värit 05, 11, 29
Puikot: 8 mm

Ensimmäisessä kuvassa Eero malliksi pakotettuna parvekkeella seisomassa sisävaatteissa. "Miks sun äiti aina pitää ottaa noita kuvia. Tää pipo on mulle ihan liian pienikin...". Noh, äiti vaan ihan nopeesti.

Alla olevassa kuvassa toinen pipoista oikealla omistajallaan.
Vasemman puoleinen piposta tuli liian pieni ja se on vielä vailla omistajaa, sopii n. 40-42 senttiseen päähän. Ota yhteyttä sähköpostitse, jos pipo kiinnostaa.

Yhden tähän mennessä kuudesta tekemästäni Mimipitasta sai ystäväni tyttö, jolta Kerttu saa tasaisin väliajoin kasseittain ihania vaatteita. Lanka oli ihanaa neuloa ja väri sopisi hyvin tuohon Kertunkin haalariin. Täytyy varmaan seuraavalla kerralla, kun käy Priimassa ostaa vielä kerä tuota lankaa.Lanka: Twilleys of Stamford Freedom spirit
Puikot: 4 mm
7 kommenttia:

 1. Jopas täällä on puikot kilisseet. Mahtavat värit langoissa!

  VastaaPoista
 2. Tosi söpöjä pipoja! Ohje pitää laittaa korvan taakse tulevia projekteja varten!

  VastaaPoista
 3. Suolaajahunajaa, karkkivärit on mun lemppareita :)

  Peppiina, suosittelen lämpimästi tuota mallia. Suojaa hyvin korvia ja istuu hyvin monen malliseen päähän. Pienemmille pipopäille voi laittaa vielä nauhat niin pysyy varmasti päässä.

  VastaaPoista
 4. Ootpa taitava! Mulle ei tuo ohje kovin nopeasti aukea kun on vieraalla kielelläkin. Yritän tehdä itselleni saman mallin, saa nähdä miten käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa yrittää, itsekin tein soveltamalla, kun en oikein ymmärtänyt ohjetta :). Läpät on tehty periaatteessa lyhennetyillä kerroksilla yksi kerrallaan. Ullaneuleen sivuilta löytyy varmasti hyvät ohjeet käännösten tekoon.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...