torstai 1. syyskuuta 2011

Ulkoilmajuhlintaa

Viime lauantaina vietettiin taloyhtiön pihajuhlia. Päivän valinta osui sään kannalta aivan nappiin, aurinko paistoi koko päivän pilvettömältä taivaalta ja illallakin oli vielä mukavan lämmin istuskella. Tunnelma oli katossa heti alusta saakka ja leppoisa meininki jatkui ilta myöhään. Muutamat tanssiaskeleetkin otettiin taloyhtiön oman haitarinsoittajan tahdissa.

Naapurin rouvan kanssa olimme ottaneet vastuun kekkereiden tarjoiluista, menun periaatteena oli hyvää helpolla. Tarjolla oli kokonaisena grillattua lohta, valkosipulimarinoitua possua, taboullehia, vihreää salaattia, valkosipuliperunoita, grillattua maissia, mango-currykastiketta ja tietenkin makkaraa. Jälkiruuaksi oli mustikka- ja omenapiirakkaa vaniljakastikkeen kera.

Lohi tehtiin samaan tapaan kuin siiat aiemmin kesällä. Kypsennys onnistui aivan nappiin, kala jäi sisältä mukavan kosteaksi ja yrtit maistuivat kivasti. Mango-currykastikeen resepti oli aisaparini reseptikokoelmasta ja sitä täytyy tehdä toistekin. Kuvat tarjoiluista ovat vähän hätäisesti otettuja, kun en viitsinyt odotuttaa yli kaksikymmenpäistä nälkäistä joukkiota kuvien takia. En ehkä olisi saanut kovin paljon ymmärtämystä, heh.

 Gian mango-currykastike

n. 1 osa majoneesia
n. 2 osa mangososetta (esim. Piltti)
curryjauhetta
suolaa
sokeria

Sekoita ainekset keskenään, tarkista maku. Anna makujen tasoittua ainakin muutama tunti. Tarjoile lihan tai kalan kanssa.


Jälkiruuaksi maistuivat myös yhteisestä luumupuusta poimitut luumut. Ihanan meheviä ja makeita, nam!

Auringon suojaksi viritetty katos loi illallakin mukavaa tunnelmaa
4 kommenttia:

 1. Mukavalta näyttää tuollaiset kekkerit! Ja tuttu taboulleh siellä tarjolla:) Meillä ohjeesi mukaista on pyydetty uudelleen rippijuhlien jälkeen, mutta pitää tehdä vähän pienempi annos.

  VastaaPoista
 2. Reilun vuoden asumisen jälkeenkin jaksaa hämmästyttää tämä meidän taloyhtiön yhteisöllisyys :). Johtuu ehkä osin myös siitä, että edellisen kodin (kerrostalo) naapurit eivät muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tulleet tutuksi edes kymmenen vuoden aikana.

  Kiva, että taboullehista on tykätty :). Maistui myös meidän juhlijoille.

  VastaaPoista
 3. Tuollaisesta porukasta omassa taloyhtiössä saa monet vaan haaveilla :) meidän talossa hädintuskin moikataan.. Tosi kivan näköiset kekkerit!

  VastaaPoista
 4. Luumukka, kiva kun jätit kommentin :).

  Syynä tähän yhteishenkeen on varmasti se, että seitsemässä yhtiön kahdestatoista asunnosta asuu vielä alkuperäiset rakennusprojektissa mukana olleet asukkaat. 24 vuoden yhteiselon aikana on porukka tullut tutuksi ja uudet sujahtaa helposti mukaan joukkoon ;).

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...