Ohtakari, jossa kesäisin lomailemme, on entinen kalastajakylä. Vieläkin paikalliset kalastajat pitävät saarta tukikohtanaan, mikä tarkoittaa sitä, että tuoretta kalaa on kalaonnesta riippuen tarjolla lähes päivittäin. Eräänä iltapäivänä kalastajalla oli myynnissä pienehköjä siikoja (6 kpl/2 kg). Illan ruokatarpeet oli jo hankittu, mutta kalat vaihtoivat omistajaa, sillä ainahan sitä pientä yöpalaa tarvitaan!
Kokonaisena grillatut siiat
siikoja
sitruuna- tai limeviipaleita
tuoreita yrttejä
(esim. korianteria tai oreganoa ja basilikaa)
merisuolaa
Poista kaloista sisälmykset. Päät saa jäädä, jos tuijotus ei haittaa. Mausta kalat suolalla, laita sisälle reilusti yrttisilppua ja sitruunaviipaleita. Grillaa hiiligrillissä tai halsterissa avotulella kypsiksi.
Hyvää oli vaikka ruotojen kanssa syöminen oli vähän piipertämista. Sitruuna-korianterikombo oli todella toimiva, kuten arvata saattaakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti