keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Operaatio porraskaiteet

Mäntyisten porraskaiteiden maalaaminen valkoiseksi on ollut to do -listalla siitä saakka, kun viime keväänä muutimme uuteen kotiin. Lasikaiteet miellyttäisivät omaa silmää eniten, mutta lompakko sanoo ei varmaan vielä monta vuotta. Kun joulun alla ei jouluvalmisteluiden, tytön synttäreiden ja lahjaneulomusten kanssa ollut tarpeeksi tekemistä, päätin sitten, että porraskaiteet on maalattava. Yksi lomapäivä meni maalatessa, loput sitten ilta/yövuorossa arkena ja viikonloppuna.

Itse portaillekin täytyisi tehdä jotain, mutta emme ole oikein osanneet päättää vielä mitä. Maalaaminen on aika haasteellista, kun huushollissa huseeraa kaksi pientä lasta. Tässä kuitenkin ennen ja jälkeen -kuvia kaiteista. Portaikon ikkunasyvennys ja sisäpuolen puitteet saivat myös samalla valkoista maalia pintaansa. Ulkoikkuna ja välikkö odottaa kesäkelejä.
Siivotessamme kesällä autotallia edellisen asukkaiden jäljiltä sieltä löytyi ylimääräisiä pinnoja kaiteisiin. Nuo alla olevassa kuvassa näkyvät pinnat on siis maalattu jo kesällä keittiöremontin yhteydessä, mutta into loppui kesken helteen ja töihin paluun takia.

Maalaaminen täytyi tehdä aika monessa eri osassa. Pinnat oli helpointa maalata irroitettuna, mutta sekin täytyi tehdä osissa lasten putoamisvaaran takia.


Asentajat työssään


Pohjamaali kuivuu


Yövuoro hommissa


Maalaamo

Urakka valmistui juuri ennen jouluaattoa. Karsea homma, mutta kannatti. Portaikossa oleva veljeni avovaimon Nana Venton tekemä maalauskin pääsee paremmin oikeuksiinsa. Kaiteen vieressä oleva lipasto taas ei oikein enää istu värityksensä puolesta. Tietäisikö joku hyvää paikkaa, jossa ko. lipaston voisi maalauttaa valkoiseksi? Itse en siveltimellä (enkä telalla) ala lipastoa pilaamaan.

Portaiden jälkeen onkin sitten vuorossa ikkunapuitteiden maalaus ja kattopaneleiden uusinta ja ja ja... lista on loputon.

3 kommenttia:

 1. Kylläpä niistä tuli kauniit!

  Joku ruiskumaalaamo tosiaan olisi varmaan hyvä. Itse olin jossain vaiheessa kovasti viemässä meidän vääränvärisiä keittiönkaapinovia maalaamoon, mutta en nyt sitten tiedä. Jotkut ovat teettäneet sellaisia töitä automaalaamoissakin.

  VastaaPoista
 2. Tuo isännän maalausasento kyllä hieman hirvittää.

  VastaaPoista
 3. Yllättäen annoinkin Jaakon hoitaa ton ikkunan maalauksen.

  Kuvissa ja kaukaa noi kaiteet näyttää ihan hyviltä läheltä vähän vähemmän, mutta en jaksa välittää.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...