maanantai 9. kesäkuuta 2014

Susiruma, mutta sikahyvä - inkivääri-raparperikeikauskakku

Oman pihan raparperipenkistä saisi tänä vuonna ainekset raparperipiirakkaan, kun tänä keväänä tajusin lannoittaa niitä kunnolla. Piirakkaan käytetyt raparperit ovat kuitenkin peräisin naapurin palstalta ja omat jäi vielä penkkiin odottamaan muita suunnitelmia. Kakun reseptin löysin täältä. Koska reseptin huutelemaa 25,4 sentin valurauta pannua en omista, muuttelin luovasti ainesosien määrää ylös päin 30 sentin pannulle sopivaksi (luovuudessani saattaa olla syy kakun einiinhehkeään ulkonäköön). Vähän enemmän olisi saanut ainakin taikinaa olla tämän kokoiseen pannuun, mutta lopputulos oli ihan kohtuullinen näinkin. Inkivääri toi mukavaa raikkautta makuun.



Inkivääri-raparperikeikauskakku
 
raparperiseos:
5 dl (n. 400 g) raparperipaloja
1 rkl raastettua inkivääriä
2,5 dl ruokosokeria
50 g voita
 
kakkutaikina:
2 dl kaurahiutaleita
2,5 dl kiehuvaa vettä
50 g voita
1/2 tl vaniljauutetta
1 iso kananmuna
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa

Kaada kaurahiutaleiden ja voin päälle kiehuva vesi. Sekoita ja laita sivuun jäähtymään.

Sekoita raparperipalojen joukkoon inkivääri. Sulata valurautapannussa voi, ota pois liedeltä ja sirottele sokeri tasaisesti voisulan päälle. Levitä inkiväärillä maustetut raparperit voi-sokeriseoksen päälle pannulle.
 
Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään. Sekoita kaurapuuroon sokerit, kananmuna, vaniljauute ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä seos tasaisesti pannulle. Paista kakku 180 asteessa 30-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä n. 5 min ennen kuin kumoat sen. Tarjoilua kannattaa odottaa ainakin 20 min, jottei kakku hajoa käsiin. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
 
 

7 kommenttia:

  1. Näin eläimellisesti luonnehdittua kaakkua tekee heti mieli leipoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä oon niin kovin lahjakas kielellisesti ;)

      Poista
  2. En tiennytkkään, että susiruma on synonyymi herkullisen näköiselle!
    Näköjään on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nanna, myönnä pois, että aikamoinen lättyhän tuo on :)

      Poista
    2. No väitätkö ettet tykkää lätyistä, Ne ne on kaikkien herkkua!

      Poista
  3. Inkivääri kuulostaa kivalta lisältä raparperikakkuun. :) Kasvaisipa nuo meidänkin raparperit vähän paremmin, että niitä riittäisi kaikkien Internetin ihmemaassa vastaan tulevien herkkureseptien kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla reipasta lisälannoitusta, sillä nuo minunkin ruikularaparperit innostuivat kasvamaan :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...