sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Täydellinen suklaakakku täydellisessä vuoassa

Tämä suklaakakkuresepti on tullut talouteemme mieheni kautta ja muistini mukaan mieheni harjoitti jonkinlaista suhteen edistämistämistoimintaa tämän kakun avulla seurustelumme alkuaikoina. Kakku on koostumukseltaan ihanan pehmeä ja sopivan kostea, ei kuitenkaan mutakakkumaisen tahmea. Kakku sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon, jos vain muistaa korvata vuoan jauhotuksessa käytetyt korppujauhot jollain gluteenittomalla tuotteella. Alkuperäinen resepti löytyy aina yhtä luotettavasta Aura Liimataisen "Parasta kotiruokaa" kirjasta. Tällä kertaa kakku vietiin ystäväperheen luo illallisen jälkiruuaksi. Kakku paistettiin Soul Kitchenin Annan Hella & Herkku puodista peräisin olevassa keraamisessa vuoassa. Vaikka resepti onkin melko takuuvarma, tuntui se tällä kertaa onnistuvan erityisen hyvin. Liekö syynä paksureunainen ja -pohjainen vuoka, jossa kakku kypsyi tasaisesti.

 
Italialainen suklaakakku
 
200 g tummaa suklaata
100 g voita
4 kananmunaa
200 g tomusokeria
1/2 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
 
pinnalle:
tomusokeria

Voitele ja jauhota pyöreä (halk. 23 cm) tasapohjainen vuoka. Paloittele suklaa ja voi ja sulata ne vesihauteessa. Nosta astia pois vesihauteesta ja jätä seos jäähtymään.
 
Erota munista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja tomuseokeri vaahdoksi. Lisää perunajauhot siivilän läpi ja mausta vaniljasokerilla. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon. Kaada valkuaisvaahto taikinan päälle ja sekoita kevyesti taikinaa nostellen. Taikinaan saa jäädä pieniä valkoisia hattaroita valkuaisesta.
 
Paista kakkua uunin keskiosassa 175 asteessa 30-35 min. Anna kakun jäähtyä. Voit halutessasi kumota kakun vuoasta. Siivilöi kakun päälle tomusokeria ja tarjoa lisänä maustamatonta kerma- tai soijakermavaahtoa.

6 kommenttia:

  1. Voi apua, suklaahammasta kolottaa ja tälläinen postaus ei kyllä auta yhtään :D Herkullisen näköinen, näinköhän sitä viikonloppuna voisi kokeilla :) Mukava blogi sinulla, paremmalla ajalla tutustun vielä paremmin, löysin toisen blogin kautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, ei vaadi kuin hieman vatkaamista ja uuni hoitelee loput. Tervetuloa uudelleen :)

      Poista
  2. Herkullisen kuulloinen, plussaa gluteenittomuudesta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähipiiriin ei kuulu gluteiinitonta ruokavaliota noudattavia henkilöitä, mutta nyt on ainakin yksi takuuvarma leivontaohje varalla :)

      Poista
  3. Ooh, syntisen hyvän näköinen ja kuuloinen kakku! Ja niin helpon oloinen, että jopa kaltaiseni epäjauhopeukalo pystyisi sen toteuttamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä löytyy toinen epäjauhopeukalo ja olen onnistunut leipomaan syömäkelpoisen version tästä kakusta eli ei muuta kuin leipomaan :). Tämä kakku maistui muuten erinomaisesti myös lapsille, johtuisiko jauhojen vähäisestä määrästä?

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...