sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Fantastisia koipia

Milloin ruoka maistuu parhaimmalta? Minun mielestäni silloin, kun pääsee valmiiseen pöytään nälkäisenä. Tänään sain nauttia päivälliseksi miehen Jamien opein valmistamaa fantastista paistettua kanaa. Tällä kertaa uunissa muhi koipi-reisiä kokonaisen broilerin sijaan.



Fantastinen paistettu kana
 
1 kokonainen broileri (n. 1 kg) tai 6 kpl broilerin koipi-reittä
1 sitruuna
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 kourallista tuoretta timjamia
suolaa ja vastarouhittua mustapippuria
reilu 100 g huoneenlämpöistä voita
1 kg perunoita


Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pane uunivuoka sinne kuumenemaan. Huuhdo broileri ulko- ja sisäpuolelta ja kuivaa talouspaperilla. Erota sormilla nahka rintalihoista tai reisistä. Raasta sitruunan kuori, hienonna ilmakuivattu kinkku. Sekoita sitruunan ja kinkun joukkoon timjamin lehdet ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon vielä voi. Työnnä seosta nahan alle ja hiero loput pintaan. Jos käytät kokonaista broileria, tee viillot reisiin ja leikkaa sitruuna kahtia ja työnnä puolikkaat broilerin vatsaan. Nosta broileri kuumaan uunivuokaan ja kypsennä uunissa n. 20 min.

Pese ja lohko perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Ota broileri uunista. Ota broileri tai koipi-reidet vuoasta. Laita perunat vuokaan ja pyörittele ne voisulassa. Laita broileri perunoiden päälle. Laita vuoka takaisin uuniin ja anna ruuan kypsyä vielä noin 40 min. Jos pinta alkaa tummua liikaa, laita päälle folio. Anna ruuan vetäytyä folion alla vielä 10 min uunista pois oton jälkeen ennen tarjoilua. Muista lusikoida ihanaa voilientä lihan ja perunoiden päälle!

6 kommenttia:

  1. En kestä kattella noin järjettömän hyvän näköistä kanaa. Täähän on melkein kun olisit naimisissa Jamien kanssa!

    VastaaPoista
  2. Tämä vastasi aamulla juuri sopivasti kysymykseen, mitä tänään syötäisiin. Syötiin just, oli aivan järjettömän hyvää (vaikka lähikaupan tarjonta vaihtoikin timjamin persiljaan)! Ah, miten voi perunatkin maistua niin hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunat oli kyllä taivaallisen makuisia ja se tuoksu mikä uunista tulee paistamisen aikana!

      Poista
  3. Tämä oli hurjan hyvää! Kiitos ohjeesta! Muuten ohje oli tuttu, mutta tuo ilmakuivattu kinkku oli mulle uusi juttu. Jopa nirsot ipanatkin tykkäsivät, joten tätä tehdään meillä varmasti toistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että maistui! Jamien ohjeet on kyllä yleensä aika takuuvarmoja :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...