keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Maidoton hyydykekakku omenasta ja päärynästä

Eräässä aikaisemmassa postauksessa lupailin maidottoman omenahyydykekakun reseptiä. Resepti tulee tässä ja kaupan päälle päärynä-lime-muunelma samaisesta reseptistä. Mausteiden ansiosta soijan maku ei puske kovin pahasti läpi näissä kakuissa ja hyvin ovat maistuneet jälkkärinä muillekin kuin maidottomille ruokailijoille.
 
 
Maidoton omenahyydykekakku
 
pohja
180 g digestive keksejä
75 g maidotonta margariinia
 
täyte
n. 200 g hapanta omenaa pieninä kuutioina
1 dl vettä
2 rkl vaniljasokeria
kanelitanko 
1 prk (2,5 dl) Alpro Air&Creamya
1 prk (500 g) Alpro Maustamatonta "jugurttia"
3-4 liivatelehteä
sokeria maun mukaan
 
kiille
n. 250 g hapanta omenaa pieninä kuutioina
1 rkl sitruunamehua
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
 
Aloita kakun teko laittamalla soijajugurtti valumaan suodattimeen. Anna valua niin kauan, että nestettä on erottunut n. 2 dl. Jos et ehdi valuttamaan jugurttia käytä siitä vain 2/3 purkkia. Kuutioi omenat suht tasakokoisiksi kuutioiksi. Laita pieneen kattilaan omenakuutiot, vesi, vaniljasokeri ja kanelitanko. Anna omenoiden kiehua liemessä 3 minuuttia ja jätä kuutiot jäähtymään ja maustumaan liemeen.
 
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva murskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjaan. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Jos et ole valuttanut jugurttia, käytä 4 liivatelehteä. Vatkaa Air&Creamy vaahdoksi ja sekoita vaahtoon valutettu jugurtti. Valuta omenakuutiot ja ota liemi talteen. Kuumenna liemi ja liuota siihen liivatelehdet. Sekoita jugurttivaahtoseokseen omenakuutiot ja hieman jäätynyt liivateliemi. Lisää täytteeseen maun mukaan sokeria ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
 
Kun täyte on hyytynyt kunnolla valmistä kiille. Kuutioi omemat suht tasakokoisiksi kuutioiksi. Kiehauta kattilassa omenakuutiot, sitruunamehu, vesi ja hyytelösokeri. Anna seoksen jäähtyä mahdollisimman haaleaksi ennen kuin kaadat sen täytteen päälle, muuten täyte "sulaa" ja kiilteen sekaan tulee täytettä. Itse en pystynyt tätä täysin välttämää, kuten kuvasta näkyy. Anna kiilteen hyytyä ennen kakun irroitusta vuoasta (tähän ei mene kauaa).
 
 
 

 
 
Maidoton päärynä-limekakku
 
pohja
180 g digestive keksejä
75 g maidotonta margariinia
 
täyte
n. 200 g ei kovin kypsää päärynää pieninä kuutioina
1/2 limen mehu
3/4 dl vettä
1 tähtianis
kanelitanko
1 prk (2,5 dl) Alpro Air&Creamya
1 prk (500 g) Alpro Maustamatonta "jugurttia"
3-4 liivatelehteä
sokeria maun mukaan
 
kiille
n. 250 g ei kovin kypää päärynää pieninä kuutioina
1/2 limen mehu
limenkuorisuikaleita
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
 
Aloita kakun teko laittamalla soijajugurtti valumaan suodattimeen. Anna valua niin kauan, että nestettä on erottunut n. 2 dl. Jos et ehdi valuttamaan jugurttia käytä siitä vain 2/3 purkkia. Kuutioi päärynät suht tasakokoisiksi kuutioiksi. Laita pieneen kattilaan päärynäkuutiot, vesi, tähtianis ja kanelitanko. Anna päärynöinen kiehua liemessä 3 minuuttia ja jätä kuutiot jäähtymään ja maustumaan liemeen.
 
Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sekoita sulatettu rasva murskan joukkoon. Painele seos vuoan pohjaan. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään.
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Jos et ole valuttanut jugurttia, käytä 4 liivatelehteä. Vatkaa Air&Creamy vaahdoksi ja sekoita vaahtoon valutettu jugurtti. Valuta omenakuutiot ja ota liemi talteen. Kuumenna liemi ja liuota siihen liivatelehdet. Sekoita jugurttivaahtoseokseen omenakuutiot ja hieman jäätynyt liivateliemi. Lisää täytteeseen maun mukaan sokeria ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
 
Kun täyte on hyytynyt kunnolla valmistä kiille. Kuutioi päärynät suht tasakokoisiksi kuutioiksi. Kiehauta kattilassa päärynäkuutiot, limemehu, vesi ja hyytelösokeri. Anna seoksen jäähtyä mahdollisimman haaleaksi ennen kuin lisäät limenkuorisuikaleet ja kaadat sen täytteen päälle, muuten täyte "sulaa" ja kiilteen sekaan tulee täytettä. Anna kiilteen hyytyä ennen kakun irroitusta vuoasta (tähän ei mene kauaa).
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...