maanantai 13. elokuuta 2012

Loman herkkuhetkiä vol. 2

Kahden viikon leirielämän aikana tuli grillattua lähes joka päivä. Ruuanlaitto ulkona kun on jotenkin aika paljon houkuttelevampaa kuin kokkailu yksinään vaunussa. Vartaat ovat myös meidän lasten suosiossa, joten niitä tehtiin muutamaan otteeseen. Takuuvarma suosikki on valkosipulimarinoidut broilerivartaat, mutta hyväksi kakkoseksi nousi vartaat, joissa oli possun sisäfilettä. Lisukkeena tarjoilla oli yleensä jonkinlainen luova sekoitus niistä aineksista mitä ruokavarastosta sattui löytymään. Esim. sesam-öljyllä maustettu kaalisalaatti sekä niin ikään sesam-öljyllä maustettu kukkakaali-sipuli-valkosipuli-hässäkkä sopivat hyvin vartaiden kaveriksi.


Hoisin-possuvartaat

possun sisäfilettä syöjien määrän mukaan

3-4 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
ripaus suolaa
hoisin-kastiketta

Paloittele file reilun kokoisiksi paloiksi (n. 3x3x3 cm). Hienonna valkosipuli ja laita se öljyn, suolan ja possun  kanssa pakastepussiin. Poista pussista ilma, sulje se ja puristele pussia nii, että mausteet levittyvät tasaisesti. Anna maustua vähintään pari tuntia.

Laita lihapalat varrastikkuihin ja grillaa lähes kypsiksi. Sivele vartaisiin pari kertaa hoisin-kastiketta ja grillaa lihat kypsiksi.Tuo kuvissa näkyvä varrasteline + tikut on kyllä toimiva kapistus, ei mikään turhake, joksi sitä aluksi luulin.

1 kommentti:

  1. Meillä on samanlainen teline ja vartaat. On kyllä kätevä systeemi!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...