perjantai 30. joulukuuta 2011

Little sister's dress x 2

Ensimmäinen "Little sister's dress" valmistui jo vuonna 2009 kummitytölleni. Toinen taas lasten pikkuserkulle ristiäislahjaksi. Ensimmäisen mekon neuloin huomattavasti ohjeessa käytettyä lankaa paksummalla langalla ja purkuhommiksihan se ensimmäinen yritys meni. Tuon valmistuneen mekon neuloin 6 kk koon mukaan ja siitä tuli suht sopiva 3-vuotiaalle.
Lanka: Drops Muskat, 29 kanerva (100 % puuvilla)
Puikot: 4 mm
Muuta: napit naapurin nappivarastoista
Toisen mekon tein Grignascon ohuesta merinovillasta 3 kk koon mukaan. Pinkit raidat ovat jotain toista merinovillalankaa, josta vyöte on kadonnut jo aikoja sitten. Mekkon saaja oli tuolloin kahden kuukauden ikäinen ja mekko hieman reilu. Nyt neitokaisella on ikää jo reilu neljä kuukautta ja taitaa olla jo liian pieni. Omasta kokemuksesta tiesin kyllä, että tuollaiselle mekolle ei juurikaan ole käyttöä, mutta pakko oli vaan neuloa. Ehkäpä se päätyy joskus kovempaan käyttöön nukkeleikkeihin.
Lanka: Grignasco Flavia Baby (100 % merinovilla)
Puikot: 3 mm
Muuta: napit Soukan Menitasta

6 kommenttia:

 1. Onpa söpö ja kauniinvärinen. Sopisi minun kaltaiselleni neulojalle, jolle ompelu on koko projektin vastenmielisin vaihe.

  Lähipiirissä olisikin pari sopivaa mekonkäyttäjää...

  VastaaPoista
 2. Kiitos :). Minä tykkään myös näistä saumattomista malleista. Muutenkin tämä malli on mukava neuloja ja käytännöllinen taaperoikäisistä ylöspäin.

  VastaaPoista
 3. Oi miten söpö mekko ja tytöt kanssa! Ihan harmittaa kun lähipiiristä löytyy vain pikkisia upoikia eikä potentiaalisia mekon käyttäjiä ollenkaan. Mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Angelique :). Hyvää uutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...