tiistai 29. marraskuuta 2011

Piparitalkoot

Pakastinta kaivellesani törmäsin viime jouluna paistamatta jääneeseen valmispiparkakkutaikinaan. Päiväystä oli vielä hyvin jäljellä ja seuraavana päivänä ystävä poikineen tulossa kylään, piparitalkoot pystyyn siis. Omien lasten kanssa paistoimme piparit odottamaan seuraavan illan koristelutalkoita. Yksi taikinapaketti ei ihan riittänyt talkoomateriaaliksi, joten seuraavana päivänä paistettiin kasa isoja pipareita aikuisten toimesta.

Pikeerin värjäsin pastaväreillä, joilla saakin aikaiseksi ihanan kirkkaat värit. Koristeena käytettiin kaikenlaisia kakunkoristeita ja m&m-nappeja. Lapset tykkäsivät ja aikuisillakin oli ihan kivaa. Olisikohan sitä tänä vuonna niin reipas, että tekisi piparkakkutalon itse ihan alusta saakka. Muumitalon muotit ovat olleet kaapissa jokusen vuoden ja kerran osatkin leivoin, mutta harjakaisia ei ole koskaan vietetty. 


3 kommenttia:

 1. Mahtavat karkkivärit! Itse olen aina tyytynyt tylsään valkoiseen.

  Tänä vuonna ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa pipareiden leipomista muusta kuin valmistaikinasta. Saa nähäd toistuuko se, koska valmistaikinasta saa niin hyviä ja helposti.

  VastaaPoista
 2. Mahtavia!

  Meidän äiti oli tehnyt meille kasan pipareita, joten säästymme leivonnalta:) Ei ne kyllä jouluun saakka riitä, mutta ei sillä niin väliä.

  PS: kyllä se craft it forward palkinto tulee vielä tämän vuoden puolella;)

  VastaaPoista
 3. Suolaajahunajaa, musta nuo värit on kyllä kans kivoja, elintarvikeväreillä värjätyt jäävät yleensä niin haaleiksi. Valkoinen on kyllä toisaalta klassisen kaunis, sopii hyvin vähän tarkempaan ja taidokkaampaan koristeluun ;).

  Kiki, eipä noissa kauaa mennyt, kun valmistaikinasta teki, makukin on valitettavasti sen mukainen. Ehkä tässä vielä tulee tehtyä pipareita itse tehdystä taikinastakin.

  Älä huoli siitä palkinnosta, mun oma on vielä lankakeränä ;).

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...