sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Julkkisbileissä

Viime viikonloppuna juhlittiin ystävämme 40-vuotissynttäreitä julkkisbileteemalla. Juhlissa olikin paikalla laaja skaala eri alojen silmäätekeviä: Curen Robert Smith, Pink, Abban nelikko, Anita Hirvonen, Dallasin J.R., Jerry Cotton, Marilyn ja Victoria Becham ja monia muita. Omaksi hahmokseni valitsin silkkaa mielikuvituksemuuttani Nigella Lawsonin. Samalla sain hyvän syyn pitää alkuillan ylläni essua, koska minuille oli varattu pari tehtävää kyökin puolella. Juhlien menun suunnittelimme juhlakalun vaimon kanssa jokin aika sitten viettäessämme kesäloman päättäjäisiä.







Juhlapöydässä oli tarjolla foccacia-mozzarellatikkuja, savuporo- ja sienitäytteisiä rieskarullia, eri tavoin maustettuja lihapullia, papu-bulgursalaattia, lämminsavulohta, pariisinperunoilla, isoilla kapriksilla ja artisokansydämillä ryyditettyä vihreää salaattia, paistettuja katkarapuja sekä marinoitua munakoisoa ja oliiveja. Illan pimeinä hetkinä jälkiruuaksi nautittiin vielä valkosuklaahyydyke- ja sacherkakkua sekä paria eri sorttia juustoja luumuhillon kera. Ohjeita osaan näistä herkuista löytyy linkkien takaa ja rieskarulliin tuossa alempana. Loputkin saan hankittua juhlakalun vaimolta, jos ne jotakuta kiinnostavat. Tämän postauksen kuvat on räpsitty pokkatilla ja niiden laatu on vähän sitä ja tätä, koska tällä kertaa keskityin kuvauksen sijaan puhtaasti juhlintaan.


Rieskarullat savuporo- tai sienitäytteellä

suorakaiteen muotoisia ohuita rieskoja

savuporotäyte
valkosipulituorejuustoa
kylmäsavuporoa
rosépippuria
sienitäyte
ruohosipulituorejuustoa
metsäsieniä
sipulia
mustapippuria

Hienonna kylmäsavuporo silppurilla ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta seos rosépippurilla. Valuta sienitäytteeseen tulevat sienet kunnolla. Hienonna sipuli ja sienetkin tarvittaessa. Lisää sienet ja sipuli tuorejuustoon, mausta mustapippurilla. Levitä seos/seokset rieskojen päälle, mutta jätä pitemmältä sivulta n. sentin levyinen alue tyhjäksi. Aloita rullaus pitkältä sivulta jolla on täytettä reunaan saakka. Kääri rullat kelmuun ja laita pakastimeen. Rullat voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Ota rullat pakastimesta hieman ennen tarjoilua ja leikkaa ne jäisinä sopiviksi suupaloiksi kelmun ollessa vielä rullan päällä. Paloihin voi laittaa vielä coctailtikut. Yhdestä rullasta tulee n. 6-7 palasta.


Lopuksi vielä tunnelmakuvia juhlista, Jerry Cottonilla oli ehdottomasti illan näyttävin sisääntulo.

 










5 kommenttia:

  1. Häh, etkö tunnistanut Nigellaa höyryverhon takaa? Kiharat kyllä oikeni ennen aikojaan, mutta kyllähän hiusten väri on sentään tumma ;D

    VastaaPoista
  2. Hauskoilta juhlilta vaikuttivat! Tuollainen julkkisteemahan onkin hauska, ainakin valinnanvaraa pitäisi riittää :)

    Hyvältä näyttivät myös tarjoilut.

    VastaaPoista
  3. Tosi hauskoilta vaikuttavat juhlat! Upeeta, että kaikki on panostaneet kunnolla asuun. Mun suosikki noista on "Sofi Oksanen" :)

    VastaaPoista
  4. Hauskaa meillä kyllä olikin ja monet olivat todella panostaneet asuunsa peruukkia myöten (toisin kuin minä). Sofie oli saanut ansaittua huomiota myös Pasilan asemalla, jossa kännykamerat olivat räpsyneet.

    Minun suosikkini oli Anita ihkuine lepardikuvioisine vaatteineen :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...