maanantai 26. syyskuuta 2011

Ei kukkoa viinissä vaan kanaa viskissä

Kokkien ja pottien kautta löysin minulle uuden blogituttavuuden amerikkalaisen The Pioneer Woman Cooks -blogin. Tämä blogi on tuskin kovin monelle muulle, ruokablogeja ahkerasti seuraavalle, tuntematon, mutta meikäläisen seuraamien ruokablogien lista onkin kovin lyhyt ja tämä helmi on jäänyt aiemmin huomaamatta. Sivuilta tupsahti silmilleni mielenkiintoiselta vaikuttava resepti, peach-whiskey barbecue chicken. Sopivat koekaniinitkin olivat tulossa kylään ja aineksetkin sattuivat löytymään lähikaupan hyllyltä ja omalta pihalta, joten anopilta joululahjaksi saatu pata pääsi tositoimiin.

Reseptissä esiintyvä "peach preserves" aiheutti hieman päänvaivaa, mutta pienen googletuksen jälkeen, päätin korvata sen sokerista ja luumulohkoista keitetyllä 1:1 seoksella (kyllä, luumuja tuntui vaan riittävän ja riittävän). Luumujen sijasta voisi varmaan käyttää myös alkuperäisen ohjeen mukaan persikoita, mutta sokeria laittaisin vähemmän, ehkä 1:2. Pelkkiä broilerin reisipalojakaan en ole kaupassa koskaan tavannut, joten korvasin ne koipi-reisillä. Kastikkeesta tuli aika makeaa, mutta todella maukasta. Pakastin jäljelle jääneen kastikkeen, visiona tehdä siitä joskus nopea arkiruoka lisäämällä vain paistetut broilerisuikaleet. Alla vapaa suomennos alkuperäisestä resptistä omilla korjauksilla höystettynä.


Kanaa viskissä
(peach-whiskey barbecue chicken)

9 kpl broilerin koipi-reisipaloja (luonnollisesti marinoimattomia)
2 rkl öljyä
2 rkl voita
1 keltasipuli
1-2,5 dl viskiä (laitoin 1 dl, mutta olisi voinut laittaa enemmänkin)
2,5 dl valmista barbeque-kastiketta
n. 600 g luumu-sokerikeitosta
2 rkl Worcestershire-kastiketta
4 valkosipulinkynttä

Luumu-sokerikeitos:
300 g luumuja
300 g sokeria (kannattaa kokeilla 150 g:lla)

Valmista luumu-sokerikeitos. Poista luumuista kivet ja pilko ne neljään osaan. Laita kattilaan luumut ja sokeri ja keitä seosta hiljalleen 40 min.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hienonna sipuli, kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kevyesti veitsenterällä. Kuumenna öljy ja voi padassa. Laita koipi-reidet pataan nahkapuoli alaspäin 2 tai kolme kerrallaan. Ruskista molemmat puolet, nosta lautaselle odottamaan ja toista sama muillekin paloille.

Kaada puolet rasvasta pois, jos sitä on liikaa. Lisää sipuli ja paista 2 minuuttia. Kaada viski pataan, sekoittele ja rapsuttele padan pohjaa ja anna keittyä kokoon pari minuuttia. Kaada joukkoon barbeque-kastike, luumuskeitos, Worcestershire-kastike ja valkosipulinkynnet. Sekoita hyvin ja laita broileripalat pataan nahkapuoli ylöspäin. Laita kansi päälle ja laita pata uuniin 1 1/2 tunniksi.

Tarjoile perunamuusin tai vaikkapa polentan kanssa.



Posted by on August 14 2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...