tiistai 12. huhtikuuta 2011

Savustettu kinkkurulla

Talviloman perinteisiin kuuluu lihan savustaminen savustusuunissa. Tällä kertaa uuniin pääsi reilun parin kilon painoinen kinkkurulla. Savustuksen piti olla ihan helppo homma, olihan liha jo valmiiksi suolattukin, mutta ei mennyt ihan kuin strömsössä, kun pääsin itsekseni säätämään. Lihalämpömittari koki vähän kovia, koska laitoin anturin johdon kulkemaan ensin tulipesän kautta ja mittarin napsautin kätevästi uunin kylkeen kiinni. Johdon pinnoite kärähti ja muovinen lämpömittarikin alkoi kummasti "laajeta". Onneksi lopputulos ei kärsinyt tästä ja liha oli mehukasta ja sopivasti savun makuista. Lisukkeena nautittiin edelliseltä päivältä jääneitä puikuloita valkosipulin kanssa paistettuina sekä normisalaattia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...