perjantai 15. huhtikuuta 2011

Maidoton hyydykekakku

Meidän perheen kevään juhlaputken ensimmäisiä synttäreitä juhlistettiin maidottomalla hyydykekakulla. Ohjeen sovelsin tavallisen hyydykekakun reseptistä. Ja Lapissa kun ollaan, niin mitäs muitakaan marjoja kuin lakkoja kakkuun voisi laittaa. Nämä kyseiset lakat oli apen toimesta poimittu läheiseltä suolta ja maku oli mitä mainioin. Saman tyyppisen kakun aioin tehdä toisenkin kerran maidottomaksi vaihtoehdoksi kahvipöytään tai jälkiruuaksi. Pakastamistakin voisi kokeilla vai sattuisiko jollain olemaan jo kokemusta tämäntapaisen kakun pakastamisesta?




Maidoton lakkahyydykekakku

pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g maidotonta margariinia

täyte:
2 dl GoGreen vispiä
500 g maustamatonta Alpro soyaa
(jugurtin tapainen valmiste)
n. 6 dl lakkoja
6 liivatelehteä
n. 1 dl sokeria

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Vuoan voi halutessa vuorata tuorekelmulla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi vaahdoksi, lisää joukkoon "soijajugurtti" ja sokeri. Itse valutin jugurttia yön yli kahvisuodattimessa, jolloin nestettä oli poistunut reilun desin verran. Valuta lakoista nestettä talteen ennen kuin lisäät ne täytteeseen. Kuumenna neste kiehuvaksi ja liuota liotetut liivatteet nesteeseen. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja lisää se täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli. Koristele kakku kokonaisilla lakoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...