sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Nimpparivohvelit

Tällä viikolla vietettiin Kertun nimppareita. Tarjolla oli vohveleita, joita paistettiin lapsuudenkodistani mukaan tarttuneella aidolla kasarivohveliraudalla.




Vohvelit

4 dl (kaura)maitoa tai vettä
3/4 tl suolaa
2 kananmunaa
75 g sulatettua voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kulhossa maidon joukkoon suola, munat, sulatettu voi ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan turvota 1/2-1 tuntia. Paista vohveliraudalla kullankeltaiseksi. Tarjoa vohvelit mahdollisimman pian valmistumisen jälkeen rapeina ja kuumina kermavaahdon, jäätelön, hillon tai marjojen kera.





2 kommenttia:

  1. Anopilla on tasan samanlainen vohvelirauta, josta on myös vihreä valo lähtenyt irti. Joskus 90-luvulla muistan vielä valon nähneeni, mutta enää sitä ei ole. Hyvin pelaa ilmankin, vohvelit on ihania!

    VastaaPoista
  2. Juu hyvin toimii tuo rauta, vaikka vanha onkin. Ollaan käytetty sitä monesti myös toastien tekoon. Todella tekokas peli siihenkin tarkoitukseen, n. 15 sekunnin kuumennus riittää, kun kantta vähän painaa :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...