maanantai 21. maaliskuuta 2011

Papu-artisokkapasta

Jostain mielen sopukoista pulpahti esiin tämä pari vuotta sitten Glorian ruoka & viini lehdessä ilmestynyt (5/09) ja kerran kokeiltu pastaresepti. Reseptiä en vaan meinannut millään löytää ja fb:ssäkin sitä jo etsintäkuulutin. Lehden reseptihakemistostakaan ei tuntunut olevan apua, kun muistin kastikkeen sisältäneen kikherneitä eikä papuja. Lopulta resepti löytyi eli loppu hyvin kaikki hyvin. Onneksi aika ei ollut kullannut muistoja vaan pasta maistui yhtä herkulliselta kuin muistelinkin. Tämä resepti on oiva valinta, jos pitää tarjota kasvisruokaa ja kun jättää juuston pois annos sopii vegaaneillekin.




Papu-artisokkapasta

400 g orecchiette- tai fusilli-pastaa

papukastike
1 prk (400 g) keitettyjä valkoisia papuja
2 valkosipulinkynttä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
1 dl oliiviöljyä
suolaa myllystä

200 g herneitä (n. 500 g palkoineen)
3 kevätsipulia
1 prk (250/150 g) artisokansydämiä
100 g salaattipinaattia
suolaa ja mustapippuria myllystä
raastettua parmesaania
raastettua (luomu)sitruunankuorta

Huuhtele ja valuta keitetyt pavut. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Laita pavut, valkosipuli, sitruunamehu, hunaja ja öljy kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Laita paputahna pinnoitettuun pannuun. Anna tahnan porista keskilämmöllä, kunnes seos lämpenee. Keitä pasta samaan aikaan suolalla maustetussa vedessä, pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta ja säästä 1 dl keitinvettä kastikkeeseen.

Hienonna kevätsipulit ja puolita artisokat. Lisää herneet, sipuli ja artisokat pannuun papuseoksen joukkoon. Kaada 1 dl pastan keitinvettä joukkoon. Anna porista muutama minuutti. Lisää valutettu pasta ja pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta päälle parmesaania ja sitruunankuorta.

Alkuperäisessä ohjeessa ei papukastikkeessa ollut hunajaa, mutta mielestäni se vaati jotain pyöristämään makua. Itse en ole kovin suuri herneiden ystävä, mutta palkoineen syötävistä sokeriherneistä pidän paljon. Laitoin pastan joukkoon aivan viimeisenä 250 g pilkottuja sokeriherneen palkoja. Salaattipinaattiakaan en ollut muistanut ostaa, ehkä ensi kerralla sitten.



1 kommentti:

  1. Tuo näyttää todella herkulliselta! Täytyypä vinkata meidän kokille;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...