sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Bataattikeitto

Naapurissa vieraillessani mukaan tarttui tämä talon emännän kehuma bataattikeiton ohje. Minulla on jonkinasteinen angsti sosekeittoja kohtaan, mutta päätin voittaa sen ja kokeilla keittoa. Hyväähän se oli ja  tulee varmasti tehtyä toistekin. Alkuperäisessä ohjeessa mausteena oli mustapippuria muskottia ja kasvisliemikuutio, minä vaihdoin ne juustokuminaan, chiliin ja suolaan.   Ensi kerralla täytyy vaan ostaa lisukkeeksi tuoretta korianteria, sillä tuo kuvassa näkyvä basilika ei oikein sopinut keiton makuihin, silkkaa kuvausrekvisiittaa siis (ja siihenkin tarkoituksessa hieman epäsopiva).




Bataattisosekeitto

1 isohko bataatti
3-4 jauhoista perunaa
3-4 porkkanaa
1 sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
1 prk kookoskermaa
vettä
öljyä
2-3 tl juustokuminaa
1-2 rkl tamarind-tahnaa (esim. Spice-Up)
chiliä maun mukaan
suolaa
tuoretta korianteria

Kuori ja lohko bataatit, perunat ja sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä, lisää juustokumina ja valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää bataatti, perunat ja porkkanat, kuullota hetki. Lisää suola, chili ja tamarind-tahna. Jos tamarind-tahna ei ole saatavilla, sen voi korvata tilkalla sitruuna- tai limemehua. Lisää vettä niin, että juurekset peittyvät juuri ja juuri. Anna kiehua kannen alla, kunnes juurekset ovat kypsiä.  Jos käytät kookoskerman sijasta kookosmaitoa, ole silloin erittäin varovainen veden lisäyksessä, jotta keitosta ei tule liian ohutta. Soseuta keitto sauvasekoittajalla ja lisää kookoskerma. Lisää tarvittaessa vettä, tarkista suola. Kuumenna keitto ja tarjoile sen kanssa tuoretta korianteria.

6 kommenttia:

  1. Ihanannäköistä soppaa!

    Minullakin on ollut jonkinasteinen kammo itsekeittämiäni sosekeittoja kohtaan. Olen aina ihmetellyt, miksi ne muualla maistuvat todella hyvältä, mutta kotona ihan hirveältä. Kunnes tajusin lisätä kunnolla nestettä, minun keittoni olivat enemmänkin puuroja. Nykyään myös siivilöin ne.

    VastaaPoista
  2. Itse kyllä pidän paksuistakin keitoista, mutta ehkä makuyhdistelmät ovat vain olleet vääriä. Mutta mikäpä ei maistuisi hyvältä, jos siihen laittaa kookoskerjaa ja chiliä :).

    VastaaPoista
  3. Nimenomaan, ajattelin testata mausteyhdistelmäsi kurpitsan kanssa. Mutta syy ei-maistuvuuteen on kyllä ollut heikossa rakenteessa, mutta nyt olen onneksi petrannut ;-)

    VastaaPoista
  4. Unohdin muuten, että lisäsin keittoon myös tamarind-tahnaa. Täytyypä lisätä se vielä listaan.

    VastaaPoista
  5. Aivan mahtavan väristä soppaa, oikein tekee hyvälle tuulelle katsoakin, varmaan myös syödä:)

    VastaaPoista
  6. Juu, juu, eikä tarvii ees pureskella ;)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...