torstai 13. lokakuuta 2011

Suppilovahveroita pastassa ja purkissa

Sieniretkemme saaliista syntyi tämän reseptin pohjalta makoisa pastakastike. Jätin kastikkeesta pois pekonin, koska halusin sienien maistuvan mahdollisimman paljon ja lorautin sherryä joukkoon vähän reilummalla kädellä.



Suppilovahveropasta

n. litra tuoreita suppilovahveroita
2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
2 1/2 dl Oatlyn "ruokakermaa" tai tavallista ruokakermaa
1-2 rkl vehnäjauhoja
1 dl sherryä
tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
parmesaaniraastetta
500 g vähän parempaa fusilleja (esim. De Cecco)

Pilko sienet, paista niitä kuivalla pannulla, kunnes neste on hieman haihtunut. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli sienien joukossa. Ripottele vehnäjauhot seoksen päälle ja sekoita. Lisää sherry ja sekoita. Lisää kerma ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Lisää kastike pakkauksen ohjeen mukaan keitetyn pastan joukkoon. Tarjoile parmesaaniraasteen kera.
 
 
Sienisaalista siivotessa erottelinpienimmät ja söpöimmät sienet syrjään. Nämä sienet säilöin joulupöytää varten hesarin ruokasivujen ohjeella. Neilikat jätin pois ja tilalle laitoin vähän sinapinsiemeniä. Minulla ei ole aavistustakaan siitä sopivatko sinapinsiemenet sienien kanssa, mutta sen näkee sitten jouluna. Joulusta puheenollen, täytyy pyytää pukilta uusia pastalautasia, nuo siniset näyttävät aika ikäviltä kuvissa ja muutenkin väri kyllästyttää.
 
 
 
Marinoidut suppilovahverot
 
2 l suppilovahveroita
2 dl sokeria
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
3 maustepippuria
1 laakerinlehti
2 neilikkaa

Lisää veteen mausteet ja kiehauta. Pane joukkoon puhdis­tetut sienet ja anna kiehua minuutti.
Jäähdytä ja purkita. Marinoidut sienet säilyvät kylmässä useita ­kuukausia.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...