torstai 15. syyskuuta 2011

Myssyä ja tossua

Koko kesä on ollut aika hiljaista käsityörintamalla. Vain pari pipoa ja yksi kassi, jota en ole vielä ehtinyt esitellä, valmistui kesällä, vaikka suunnitelmat olivat suuret. Töiden alettua ja iltojen pimennyttyäkään ei ole käsitöille tuntunut riittävän aikaa, kun on pitänyt laittaa perheelle ruokaa ja kaiken maailman hilloja keitellä yötä myöten.

Muutama viikko sitten lapset saivat uuden serkun, hieman etuajassa syntyneen pienen ja pippurisen tytön ja ihan pakkohan sitä oli puikkoihin tarttua, kun pienokaiselle ei kauppojen valikoimasta meinannut löytyä tarpeeksi pientä myssyä. Tossutkin tein samoilla höyryillä, ne saavat kyllä hetken vielä odottaa kaapissa ennen kuin pysyvät jalassa.

Myssy on tehty Novitan syksyn 2007 lehdestä löytyvän perinteisen vauvan kypärämyssyohjetta mukaellen. Aloitussilmukoita tein vain 24 ja kerrosten lukumäärän sovitin niin, että valmiin myssyn ympärysmitaksi tuli n. 30 cm.Malli: Vauvan kypärämyssy, Novita, syksy 2007
Puikot: 2,5 mm
Lanka: Menita Silk Dream (70 % merinovilla, 30 % silkki)


Tossut tein myös aiemmin hyväksi havaitulla Novitan ohjeella, joka löytyy kevään 2008 lehdestä. Varret tein eri tavalla kuin ohjeessa, jotta säästyin ompelutyöltä. Kuvassa tossut näyttävät aika laatikkomaisilta, mutta käytössä onneksi muovautuvat pyöreämmiksi.Malli: Vauvantossut, Novita, kevät 2008
Puikot: 2,5 mm
Lanka: Menita Silk Dream (70 % merinovilla, 30 % silkki)

6 kommenttia:

 1. Voi mikä ihana pieni ihminen! Ja kauniit myssy ja tossut!

  PS: Craft it forward -palkinto tulee pian. Johan tässä on odoteltu:D

  VastaaPoista
 2. Typy on kyllä suloinen ja niin ihanan pieni, tosin kasvaa kyllä sitä vauhtia, että myssy ei taida enää kohta mahtua :). Palkinnolla ei mitään kiirettä, enpä ole minäkään vielä omaani laittanut eteen päin.

  VastaaPoista
 3. Voi hellanlettas toista kun on suloinen! Ihana vaaveli <3

  VastaaPoista
 4. Ihanat nuo itsestään seisovat tossut:)

  VastaaPoista
 5. Campasimpukka, pysyvät myös hyvin jalassa johtuen varmaan juuri tuosta itsestään seisomisominaisuudesta :D

  VastaaPoista
 6. Tas oli pri kirotusvirettä:-)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...