keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

OivaPari - Castillo de Molina Pinot Noir ja vaahterasiirappi-sitruunasoosilla sivellyt ribsit

Pernod Richard Finland järjesti bloggareille kolmiosaisen reseptikilpailun, jossa on haussa reseptit kolmelle eri viinibrändille Alex Nurmen isännöimiin kattojuhliin. Alex valitsee kustakin kilpailusta neljä mielenkiintoisinta reseptiä, jotka pääsevät finaaliin. Voittajabloggari saa Alexin kokkaamaan omaan kotiinsa itselleen ja ystävilleen.
 
Kisan aloitti Castillo de Molina, jonka kahdesta eri vaihtoehdosta, Pinot Noirista ja Savignon Blancista valitsin ensimmäisen. Kepeän punaviinin kaveriksi sopi loistavasti nämä lempeän mausteisella ja hieman makealla kastikkeella sivellyt ribsit. Sitruunan raastettu kuori ja mehu tuovat kastikkeeseen pientä hapokkuutta ja mukavan tvistin. Alexin viineille antamissa makuparivinkeissä pintasavustetun lihan kerrottiin suorastaan hivelevän tämän viinin tanniineja. Tätä vinkkiä testasimme myös käytännössä, sillä ribsien kypsennyksen aikana grillissä savusivat pecan-lastut. Lastujen lihalle antama mieto savunmaku sopi mainiosti yhteen viinin kanssa. Jos et ole ribsien ystävä, kastike soveltuu varmasti mainiosti myös esimerkiksi possun kyljyksille tai kokonaisena grillatulle possun sisäfileelle.
 

 

Vaahterasiirappi-sitruunasoosilla sivellyt ribsit

n. 2 kg possun ribsejä (5-6 riviä)
(valkosipuli)suolaa
mustapippuria
omenatuoremehua ribsien suihkutteluun
 
kastike:
1 1/2 dl ketsuppia
1/2 dl vettä
1 1/2 dl vaahterasiirappia
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl ruokosokeria
2 rkl Worcestershire-kastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 tl jauhettua korianteria
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1/2 dl hienonnettua sipulia
1/2-1 tl chilirouhetta
1 tl suolaa

Poista ribseistä kalvot. Mausta ribsit valkosipulisuolalla ja pippurilla. Laita n. 2 dl savulastuja likoamaan veteen. Kuumenna grilli 120-140 asteiseksi. Kaada vesi pois savulastuista ja laita ne grilliin brikettien päälle.  Laita omenamehua pieneen suihkupulloon.
 
Laita ribsit grilliin öljytylle ritilälle luupuoli alaspäin. Kypsennä epäsuoralla lämmöllä kannen alla reilu tunti. Suihkuttele pinnat omenamehulla. Käännä ribsit, anna kypsyä vielä reilu tunti, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Suihkuttele ribsejä kypsennyksen aikana mehulla.
 
Valmista kastike ribsien kypsennyksen aikana. Sekoita kaikki ainekset yhteen pienessä kattilassa ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta n. 20 min. Laita kastike jäähtymään.
 
Sivele ribsejä kastikkeella n. 5-10 min välein reilun puolen tunnin ajan. Kääri ribsit folioon ja anna levätä  n. 15 min. Ribsien lisäkkeeksi sopii raikas vihreä salaatti, perinteinen cole slaw tai vaikkapa bataatti-perunasalaatti.
 
 
 

9 kommenttia:

  1. Siis kuka nyt ei olisi ribsien ystävä, kysyn vain! :) Ah, kuolaan noita jo näin aamutuimaan… ei tee enää mieli puuroa! :) Mukavaa pääsiäistä koko teidän konkkaronkallenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy Riikka myöntää, että mä en oo aina ollut. Mutta miehen ribsi-innostuksen herättyä ole tullut toisiin aatoksiin :). Jos nähdään Kivistössä, niin todennäköisesti pääset testaamaa näiden ribsien maun ihan oikeasti.

      Mukavaa pääsiäistä teillekin!

      Poista
  2. Kyllä olisin minäkin voinut syödä näitä ribsejä heti tänään aamulla, miten herkullisen kuuloinen resepti! ihanaa ja herkullista pääsiäistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ribsit veivät kyllä kielen mennessään :). Mukavaa pääsiäistä sinullekin!

      Poista
  3. tää on mäenkestä-mäenkestä-mäenkestä-resepti. Mä en kestä!

    VastaaPoista
  4. Voi nam! Tätä on tehtävä nyt kun grillikausikin on taas startannut! Jee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimi muuten hyvin kyljystenkin kanssa, eivät tarvitse ihan niin pitkää kypsennysaikaa kuin ribsit.

      Poista
  5. Hyvä ohje,täytyy sanoa!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...