Lomat on nyt lusittu ja näin jälkeen päin ajateltuna kesälomalla ei juuri muuta tullut tehtyä kuin kokkailtua, vietettyä ulkoilmaelämää sekä nähtyä sukulaisia ja ystäviä. Tässä yhden Ohtakarissa vietetyn rantapäivän päätteeksi nautittu ateria, fajitaksia ja grillissä tehtyä omenapaistosta.
Fajitaksien täytteeksi oli tarjolla itsetehtyä tomaattisalsaa, soijajugukastiketta, edelliseltä päivältä ylijäänyttä BBQ-kastiketta, jääsalaattia, valmista cheddarkastiketta ja grillattua cajunmarinoitua possua ja tamarindmarinoitua broileria.
Tomaattisalsa
5 tomaattia
3 sipulia
viinietikkaa
öljyä
suolaa
ruokokidesokeria
mustapippuria
nippu tuoretta korianteria
Tamarindmarinadi broilerille
2 rkl tamarindtahnaa (esim. Spice-up)
1 rkl raastettua inkivääriä tai 2 rkl inkivääritahnaa
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 rkl öljyä
suolaa
Omenapaistos grillissä
(5 annosta)
5 omenaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl tai maun mukaan (ruokokide)sokeria
3/4 dl juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
Poista omenoista siemenkodat ja kannat, kuori tarvittaessa. Pilko omenat. Sekoita loput ainekset keskenään. Laita kaksi suorakaiteen muotoista folioarkkia ristikkäin, laita puolet omenapaloista ja muruseoksesta folion päälle, sulje nyytti. Tee lopuista aineksista samanlainen nyytti. Laita nyytit kypsymään hiiligrillin jälkilämmölle 30-45 minuutiksi. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti