torstai 30. kesäkuuta 2011

Juhannuksen ruokakinkerit

Niin kuin moni muukin, meidän perhe vietti juhannusta syöden, juoden, saunoen ja uiden. Heinolaan järven rannalle (jonka nimeä en muista) kokoontui sama sakki kuin viime joulunakin vahvistettuna vielä kahdella oululaisella ja yhdellä suloisella koiranpennulla. Yhteensä siis 8 aikuista, 8 lasta ja kaksi koiraa, joten säpinää riitti kaikille vuorokauden ajoille. Ruokakeskustelu aloitettiin hyvissä ajoin facebookissa liiallisen ruuan hamstrauksen välttämiseksi, mutta ähkyä emme silti pystyneet välttämään. Viikonlopun menu koostui lähinnä vanhoista hyviksi havaituista resepteistä, joten kuvat ovat tässä postauksessa pääosassa.


Ennen juhlintaa täytyy tietenkin ommella juhlateltta...Paprikat paahtumassa kikherne-couscous-salaattiinPojilla riitti rillattavaa, kun oululaiset olivat tuoneet tullessaan 10 kg ribsejä


Ribsejä, pasta-, kaali- ja couscous-salaattia (ohje tulee myöhemmin)Röyh!Koiravauva ValluJuhannuspäivänä grillissä pöhisi naudan ulkofile, pekonilla päällystetty broileri,


Paapusalaatti sinappikastikkseella Paul Svenssonin ohjeen mukaan (ohje tulee myöhemmin)Jälkiruuaksi saatiin grillattuja omenoita, joita tarjoiltiin paahdettujen kookoshiutaleiden ja vaniljakastikkeen kanssa.
  
Sunnuntaiaamun kruunasi kunnon mättöaamiainen, joka maistui myös nuorisolle

Ennen kotimatkaa mahat täytettiin vielä edellisen illan tähteistä tehdyllä pyttipannulla.Jälkkärin syöjällä vauhti päällä...ja kuinkas sitten kävikään.Trampoliinilla riitti pomppijoita koko juhannuksen - jouset sai levätä korkeintaa kuusi tuntia vuorokaudessa.


2 kommenttia:

  1. Ihana koiravauva ja hauska, käytännöllinen idea grillata kokonaista ananasta tuollaisissa paloissa!!

    VastaaPoista
  2. Koiravauva on kyllä suloinen ja parin päivän päästä näemme taas. Jännä nähdä kuinka paljon pieni koiruus on kasvanut :).

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...