Sukulaisvierailun innoittamana teimme kesän ensimmäisen retken Iso Vasikkasaareen. Saaristovene lähti mukavasti kotirannasta ja vajaan tunnin aikana ehti hyvin ihailla kauniita maisemia. Lähtöä edeltävänä iltana tehtiin valmiiksi salaatit varhaisperunoista ja varhaiskaalista ja aamulla vielä eväsleivät. Ja koska saarelta löytyy nuotiopaikkoja, piti pakolliset nakitkin ottaa mukaan lapsia varten. Eväsleipien tekoon on muuten Pågenin subit ehdoton suosikkini. Leivät ovat sopivan kosteita ja maku vaan paranee, jos niitä hieman paahtaa halsterissa nuotiolla.
Kaalisalaatti
1 pieni varhaiskaali
1 paprika
1/2 sipuli
3 valkosipulinkynttä
n. 1 dl majoneesia
1-2 tl viinietikkaa
(ruokokide)sokeria
suolaa
chiliä
Hienonna kaali, paprika, sipuli ja valkosipulinkynnet aivan pieneksi silpuksi. Lisää majoneesi, etikka ja mausteet. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Varhaisperunasalaatti
n. kilo keitettyjä varhaisperunoita
1 nippu pieniä kesäsipuleita
viinietikkaa
öljyä
suolaa
(ruokokide)sokeria
Viipaloi keitetyt perunat ja sipulit varsineen. Sekoita joukkoon viinietikkaa ja öljyä. Mausta suolalla ja sokerilla.
Teen tätä salaattia yleensä ruualta yli jääneistä varhaisperunoista. Kätevä eväs mukaanotettavaksi esim. rannalle.
Myös sorsat olivat kiinnostuneita eväsleivistä, jopa vähän pelottavan paljon |
Tuplanakki |
Nuorimmalle retkeläiselle uni maistui hyvin paluumatkalla veneen penkillä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti