tiistai 15. maaliskuuta 2011

Furikake-maustettu pangasius

Tämän reseptin esikuva komeilee uusimman Glorian ruoka & viini -lehden kannessa. Resepti on tarkoitettu alunperin hauelle, mutta kun pakastimesta sattui löytymään vielä pangasiusta niin en lähtenyt haukea kaupasta hakemaan. Pari muutakin myönnytystä jouduin raaka-aineiden osalta tekemään. Marinadin saken korvasi valkoviini, mustat seesaminsiemenet korvasin vaaleilla ja perillan jätin kokonaan pois. Fileitä paistaessa kannattaa olla tarkkana, etteivät ne pala. Marinadin tulevassa mirinriisiviinietikassa on niin paljon sokeria, että ainakin minulla ensimmäiset fileiden pinta sai vähän liian mustan pinnan. Loput valmistinkin niin, että paistoin niihin pannulla vain kauniin ruskean pinnan ja uuni hoiti lopun kypsennyksen.




Furikake-maustettu pangasius ja korianteri-fenkolisalaatti

400 g pangasiusta, haukea tai muuta vaaleaa kalaa

sakemarinadi
1 dl sakea
3/4 mirinriisiviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
1/2 sitruunan mehu

lisäksi
1 rkl rypsiöljyä
1/2 tl sormisuolaa

Yhdistä marinadin ainekset. Poista tarvittaessa kalafileestä nahka. Leikkaa filee 4 palaan. Pane kalapalat marinoitumaan jääkaappiin 1-2 tunniksi. Valmista furikake ja korianteri-fenkolisalaatti. Kuivaa kalafileiden pinta talouspaperilla. Kuumenna öljy paistinpannussa melko kovalla lämmöllä. Paista fileet kypsiksi, 2-3 min molemmin puolin. Mausta suolalla. Annostele salaatti lautasille, nosta kalafileet päälle ja ripottele furikake-mausteseosta pinnalle.


Korianteri-fenkolisalaatti

1 iso fenkoli
150 g sokeriherneitä
1 pieni vihreä chili
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl mirinriisiviinietikkaa
1/2 sitruunan mehu
1 ruukku korianteria
1 ruukku vesikrassia

Halkaise fenkoli ja poista kanta. Viipaloi fenkoli juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Suikaloi herneenpalot. Leikka chili ohuen ohuiksi viipaleiksi. Vokkaa kasviksia paistinpannussa 30-60 s. Siirrä kasvikset kulhoon. Sekoita mirini ja sitruunamehu joukkoon. Anna kasvisten jäähtyä hetki. Hienonna korianteri karkeaksi. Sekoita korianteri ja vesikrassi kasvisten joukkoon.


Furikake-mausteseos

2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä
2 rkl mustia seesaminsiemeniä
1/4 tl merisuolaa
1 norileväarkki
1 ruukku perillaa (tai esim. punabasilikaa)

Paahda seesaminsiemeniä ja suolaa kuivassa, kuumassa paistinpannussa, kunnes siemenet saavat aavistuksen väriä. Siirrä siemenet lautaselle jäähtymään. Paloittele nori korkeareunaiseen kulhoon ja aja sauvasekoittimella hienoksi muruksi. Sekoita seesaminsiemenet norin joukkoon lusikalla. Hienonna perilla juuri ennen ruoan tarjoamista.

1 kommentti:

  1. Tuo oli todella herkullista! Osaset toimivat todella hyvin yhdessä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...