Tämänkertaisen salsan resepti on keksitty ihan omasta päästä. Siitä johtuen raaka-aineiden lista on lyhyt eikä kovin omaperäinen. Tarkemmin ajateltuna resepti muistuttaa tomaatti-sipulisalaattia, ainekset on vain pilkottu hieman eri tavalla. Yrtit salsaan löytyivät vielä omalta takapihalta, mutta rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että joukossa saattoi olla muutama rikkaruohokin. Kokkailusession aikaan oli jo nimittäin hämärää ja kun huomasin, että yrtit olivat jääneet kaupan hyllyyn, taskulampun kanssa kumisaappaat jalassa kävin toivioretkellä takapihalla.
Salsan kanssa tarjolla oli lohta ja basmatiriisiä. Lohi paistettiin uunissa ja apuna käytettiin upouutta paistomittaria, joka saatiin vihdoinkin hankittua. Basmatiriisi on muuten ostettu Matinkylän ostarilla sijaitsevasta etnisestä kaupasta. Riisi on todella maukasta ja hintakaan ei ollut paha, muistaakseni 10 €/ 4,5 kg.
Uunilohta ja salsaa
lohifile
sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
4 tomaattia
1 sipuli
tuoretta oreganoa ja minttua
sitruunamehua
suolaa
sokeria
oliiviöljyä
mustapippuria
Mausta lohifile sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Laita uuniin 200 asteeseen ja paista kypsäksi. Noin 800 g fileen paistamiseen meni meillä reilu puoli tuntia.
Hienonna sipuli ja sekoita joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja sokeri. Kun sipuli saa olla kastikkeessa hetken aikaa, se tavallaan kypyy ja sen kitkeryys poistuu. Poista tomaateista kannat ja siemenet, pilko pieniksi kuutioiksi. Lisää sipuliseokseen tomaatit ja yrtit, mausta mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti